Ο Τραμπ προκαλεί οργή, καταργεί δικαιώματα-Mεγάλη διαδήλωση στο αεροδρόμιο JFK της Ν. Υόρκης κατά της σύλληψης προσφύγων

Ο Τραμπ μέσα σε μιά βδομάδα, με την αλλοπρόσαλλη, ρατσιστική και μισαλλόδοξη πολιτική του, κατάφερε να οξύνει τις αντιθέσεις της αμερικανικής κοινωνίας και να μετατρέψει τις ΗΠΑ σε χώρα ξενοφοβική, κλειστή και περιχαρακωμένη. Τα διατάγματα του ενάντια στους πρόσφυγες και μετανάστες, προκάλεσαν ανησυχία και προβλήματα όχι μόνο στα αεροδρόμια και τις πτήσεις της χώρας αλλά και στις διεθνείς σχέσει της Αμερικής, καθώς αρκετοί πρόσφυγες, ακόμη και με βίζα ή πράσινη κάρτα συνελήφθησαν από τις αμερικανικές αρχές.

Απέναντι στο φαινόμενο βίας κατά προσφύγων, υπήρξε αντίδραση.Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από τον τερματικό σταθμό 4 του αεροδρομίου JFK της Ν. Υόρκης για να διαδηλώσει και να διαμαρτυρηθεί κατά της σύλληψης προσφύγων και όσων έχουν Visa.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα, όπως αντίσταση, και απαιτούσαν να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι οι συλληφθέντες, με βάση τα διατάγματα του Ντ. Τραμπ περί απαγόρευσης εισόδου πολιτών από συγκεκριμένες χώρες(Ιράν, Ιράκ, Υεμένη,Σομαλία, Συρια, Λιβύη, Σουδάν) στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών, τουλάχιστον μία οικογένεια προσφύγων κρατείται στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, αλλά δεν είναι γνωστό πόσοι άνθρωποι βρίσκονται στην ίδια κατάσταση στα υπόλοιπα αεροδρόμια της αμερικανικής επικράτειας.

Αγνωστο είναι επίσης πόσοι επιβάτες εμποδίσθηκαν να επιβιβασθούν σε αεροπλάνα διάφορων αεροπορικών εταιρειών που είχαν ως προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες και πόσοι μόνιμοι κάτοικοι των ΗΠΑ, κάτοχοι πράσινης κάρτας, που έλειπαν στο εξωτερικό βρίσκονται τώρα σε αδυναμία να επιστρέψουν.

Το διάταγμα του Τραμπ έχει προκαλέσει απόλυτο χάος και έχει χωρίσει οικογένειες, δήλωσε ο Αμπεντ Αγιούμπ, νομικός και πολιτικός διευθυντής της Αμερικανο-Αραβικής Επιτροπής κατά των Διακρίσεων.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here