Ο Τραμπ καρφώνει: Οι Άραβες μου έδειξαν ως ένοχο το Κατάρ

Σαν να είναι σε άλλο μήκος κύματος από την αμερικανική εξωτερική πολιτική, Ντ Ταρμπ, εμφανίζεται να υποστηρίζει τα μέτρα αποκλεισμού του Κατάρ από τις άλλες αραβικές χώρες, αν και οι ΗΠΑ, που έχουν στο Κατάρ την μεγαλύτερη στρατιωτική βάση τους στην αραβική χερσόνησο, επιζητούν διευθέτηση της κρίσης. Μάλιστα με tweet του αποκάλυψε ότι ο ίδιος είχε συζητήσει κατά το ταξίδι του στη Μέση Ανατολή, με τους ηγέτες των κρατών που συναντήθηκε, το καυτό ζήτημα της χρηματοδότησης ακραίων τρομοκρατικών οργανώσεων και  είπε ότι εκείνοι του είχαν υποδείξει ως «ένοχο» το Κατάρ!

«Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού μου στη Μέση Ανατολή, δήλωσα ότι δεν μπορεί πλέον να υπάρχει χρηματοδότηση της ριζοσπαστικής ιδεολογίας. Οι ηγέτες μου «έδειξαν» προς την κατεύθυνση του Κατάρ – δείτε!», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter.

Tο tweet του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους επικροτεί ανοιχτά την απόφαση απομόνωσης του Κατάρ, παρά το γεγονός ότι μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον απηύθυνε έκκληση στις χώρες του Κόλπου να παραμείνουν «ενωμένες».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here