Ο θλιβερός Θεοχάρης και οι Πρέσπες

Ενας δημοσιος υπάλληλος ηταν ο Θεοχάρης και διεκπεραιωνε κατασχέσεις και ό,τι αλλο επέβαλε η τρόικα -τα διεκπεραιωνε τόσο καλα που αγανάκτησε τότε ακόμα κι ο Αντώνης Σαμαράς αλλα και ο Στουρνάρας. Τον έκαναν πέρα και ο Χάρης Θεοχάρης μετακόμισε στο «Ποτάμι» όπου κανεις βεβαιως δεν ξέρει γιατι τον δέχτηκαν -όμως εδώ που τα λέμε, σάμπως ήταν ο μόνος που έγινε δεκτός αψυχολογητα και απερισκεπτα σε ξενο ιδεολογικό χώρο;

Το ΘΕΜΑ δεν ειναι ομως απλώς τα «σούρτα φέρτα» διαφόρων  -γιατί ο άνθρωπος μονο ποδοσφαιρικη ομάδα δεν αλλάζει στη ζωή του. Ολα τα άλλα είναι ρευστα. Η ιδεολογία μπορεί όντως να αλλαξει και να αναβαπτισθεί ο καθενας απο εμας. Αν βεβαια εχει ιδεολογία. Το ΘΕΜΑ είναι όταν κάποιος δεν εχει κανένα ιδεολογικό κορμό, καμία πολιτική ή εθνική στάση.

Ο Χάρης Θεοχάρης ουσιαστικα παζάρεψε τις Πρέσπες προς ίδιον συμφέρον. Οταν η ΝΔ θέλησε να δυσκολέψει ακομα περισσότερο τον Τσίπρα να  βρει τους 151 για τη Συμφωνια των Πρεσπων (που την έκανε παντιερα όχι επειδή την πολυκαιει η  Συμφωνια, αλλά την πολυκαιει το άδειασμα της κυβερνησης) προχώρησε στη μεταγραφή του άσημου  Θεοχάρη. Ο Θεοχάρης απο καιρό την γυροφερνε  ως «ανεξαρτητος» και έλεγε ότι βρισκει συγγένειες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.  Ο Μητσοτακης δεν «τρελαινόταν», ομως εκρινε ότι πρέπει να τον «μαζέψει» για να εξασφαλίσει άλλο ένα «όχι»  στις Πρέσπες και έτσι να προκαλέσει πλήγμα στην κυβερνηση.

Οι αποστασιες δεν ειναι ελληνικο ουτε καινουργιο φαινόμενο. Απο την εποχή του Αλκιβιάδη και του Περικλη ειχαμε τέτοια προβληματα, και έφταναν τότε οι αποστασίες ακόμα και σε εθνικη προδοσια, δηλαδή σε συμμαχίες με τους Πέρσες.

Ομως αυτό δεν σημαινει ότι καθε καινουργιο κρουσμα είναι λιγότερο απεχθές απο τα προηγουμενα. Κι εδώ το εμετικό στοιχειο ειναι ότι ο Θεοχάρης, που τόσο πολύ λυπήθηκε το ΔΝΤ για την απομάκρυνσή του το 2014 (κι όμως το Ποτάμι τον μάζεψε παρότι ήταν τροϊκανότατος), ο Θεοχάρης που πηγαινοερχόταν απο Σαμαρά, Ποτάμι, απο Ποτάμι στους ανεξαρτητους, απο ανεξάρτητος σε «ΠΑΣΟΚΙΚΟ» κόμμα με τον Αλέκο Παπαδόπουλο -απ΄όπου διεγράφη- και εν τελει στη ΝΔ, δεν είχε να παζαρέψει ιδεολογία -είχε να παζαρέψει μονον ενα εθνικο θέμα, την Συμφωνια των Πρεσπών. Για την οποία πονηρά σκεπτομενος βεβαίως, ολους αυτους τους μήνες δήλωνε «ήξεις-αφήξεις». Και με τη μεταγραφή  κατέληξε στο «αφήξεις»

Οι ψηφοφόροι της ΝΔ θα κληθουν να δείξουν αν οι χαρηθεοχάρηδες αυτου του τόπου σωστά θεωρούν ότι μεταπωλησαν σε καλη τιμή το «Οχι» στις Πρέσπες.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here