Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης νέος γενικός γραμματέας της UEFA

Ο Θόδωρος Θεοδωρίδης αποτελεί τον διάδοχο του Τζάνι Ινφαντίνο στη θέση του γενικού γραμματέα της UEFA. Ο 51χρονος Έλληνας παράγοντας αναλαμβάνει τη θέση που κατείχε ο Ελβετός, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή (26/2) εκλέχθηκε ως νέος πρόεδρος της FIFA.

Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης ήταν διευθυντής του τμήματος των εθνικών ομοσπονδιών και αναπληρωτής γραμματέας της UEFA και από σήμερα είναι ο νέος γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, μετά την απόφαση της αρμόδιας εκτελεστικής επιτροπής. Ο Έλληνας παράγοντας, που είναι γιος του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη, εργάζεται στην UEFA από το 2008 και πλέον αποτελεί το Νο.2 της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Κατα την σημερινή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής δεν ελήφθη απόφαση σχετικά με την διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου, στη θέση του Μισέλ Πλατινί. Η UEFA αποφάσισε να περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης από το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο, στο οποίο έχει προσφύγει ο Γάλλος παράγοντας με στόχο να δικαιωθεί. Αν η απόφαση του CAS είναι αρνητική για τον Πλατινί, τότε θα πρέπει και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να προχωρήσει σε εκλογές.

Προς το παρόν χρέη προέδρου εκτελεί ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ισπανίας, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here