Ο Θ. Θεοχαρόπουλος νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Ο Θ. Θεοχαρόπουλος, είναι ο νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, έπειτα από την ψηφοφορία που διεξήχθη την Κυριακή κατά τη διάρκεια του 4ου συνεδρίου του κόμματος. Ο πρώην γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς, επικράτησε έναντι των υποψηφιοτήτων της Μαρίας Γιαννακάκη, του Βαγγέλη Ιντζίδη και του Αλέξανδρου Πολυχρονιάδη, κατορθώνοντας να αποσπάσει ποσοστό 52,88%. 

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων,  ο κ. Θεοχαρόπουλος έκανε λόγο για «εντολή ανανέωσης και επανεκκίνησης» και τόνισε ότι «η ΔΗΜΑΡ δεν είναι δεδομένη για κανέναν», υπογραμμίζοντας όμως  ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συζητάμε ή δεν συνεργαζόμαστε με κανέναν ή δεν συμμετέχουμε σε ευρύτερες συνεργασίες».

Αναλυτικά για την εκλογή του διάδοχου του Φώτη Κουβέλη ψήφισαν 590 σύνεδροι. Έλαβαν:

  • Θανάσης Θεοχαρόπουλος: 312 ψήφοι (52,88%)
  • Μαρία Γιαννακάκη: 241 ψήφοι (40,84%)
  • Βαγγέλης Ιντζίδης: 18 ψήφοι (3,05%)
  • Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης: 6 ψήφοι (1,01%)
  • Λευκά – άκυρα 13 (2,20%)

Η δήλωση του Θανάση Θεοχαρόπουλου:

«Ευχαριστώ τους Συνέδρους για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν με την εκλογή στη θέση του Προέδρου. Είναι εντολή ανανέωσης και επανεκκίνησης. Εντολή για μία προοδευτική πολιτική στραμμένη προς το μέλλον και όχι για την συντήρηση των κατεστημένων δομών του παρελθόντος. Με ανανέωση ιδεών και πολιτικών πρακτικών.

»Συγχαίρω τους συνυποψήφιους μου για την συμμετοχή τους στην διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Φώτη Κουβέλη για όσα προσέφερε στη ΔΗΜΑΡ από τη θέση του Προέδρου.

»Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Θα κάνω ότι μπορώ για να γυρίσουμε σελίδα και να προχωρήσουμε μπροστά. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί συλλογικά, με ενότητα για το καλύτερο αποτέλεσμα. Επιδίωξη μου είναι να υπηρετήσω τη συλλογικότητα και να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του Συνεδρίου μας. Με σύνθεση και αποφασιστικότητα. Είναι απαραίτητο να αποκτήσουμε ξανά διακριτό πολιτικό πλαίσιο με σαφή οριοθέτηση του χώρου στα πλαίσια των αρχών της ανανεωτικής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς.

»Η Δημοκρατική Αριστερά δεν είναι δεδομένη για κανέναν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συζητάμε ή δεν συνεργαζόμαστε με κανέναν ή δεν συμμετέχουμε σε ευρύτερες συνεργασίες. Το αντίθετο, η διακριτή μας πολιτική παρουσία διευκολύνει τις συνεργασίες. Απαιτείται όμως ρήξη του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού με τον νεοφιλελευθερισμό και ρήξη της κυβέρνησης με τον αριστερισμό και εθνικολαϊκισμό.

»Στόχος μας παραμένει η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Η ανάγκη εθνικής συνεννόησης σήμερα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Μία μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία είναι απαραίτητη για να προχωρήσει η χώρα μπροστά. Μακριά από λαϊκισμούς. Χωρίς να μετράμε το πολιτικό και κομματικό κόστος. Για να μπει ένα τέλος στις συντηρητικές πολιτικές και στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων. Για να συμβάλλουμε στην κατεύθυνση αυτή και να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία, από σήμερα γυρίζουμε σελίδα αλλάζοντας τα όλα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here