Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Πέτρου Κουναλάκη

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Πέτρος Κουναλάκης, ιστορικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς, σε ηλικία 83 ετών.

Ο Πέτρος Κουναλάκης σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, ενώ στα νεανικά του χρόνια υπήρξε μέλος της ΕΔΑ και του ΚΚΕ και συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα ως υπεύθυνος του Πατριωτικού Μετώπου Δυτικής Ευρώπης.

Στη συνέχεια, εντάχθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού και αργότερα υπήρξε ηγετικό στέλεχος της ΕΑΡ και βουλευτής του Συνασπισμού από τον οποίο παραιτήθηκε το  2003, εκφράζοντας τη διαφωνία του με τις θέσεις του κόμματος έναντι του ΠΑΣΟΚ και της συνεργασίας των κεντροαριστερών δυνάμεων, την οποία ο ίδιος υποστήριζε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

«Εφυγε σήμερα από τη ζωή ο Πέτρος Κουναλάκης, ένας άνθρωπος που τον χαρακτήριζαν η ανιδιοτελής μαχητικότητα, η συντροφικότητα κ οι θεωρητικές αναζητήσεις¨, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσθέτει:

Στα νεανικά του χρόνια υπήρξε μέλος της ΕΔΑ και του ΚΚΕ και συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα ως υπεύθυνος του Πατριωτικού Μετώπου Δυτικής Ευρώπης.

Ο Πέτρος Κουναλάκης υπήρξε, επίσης, στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και βουλευτής του Συνασπισμού. Από την πρώτη στιγμή έδωσε τη μάχη για την ανανέωση της αριστεράς με τόλμη και γενναιότητα στην πολιτική του σκέψη, ενώ πίστευε στην συνεργασία και συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here