Ο Στουρνάρας δεν βλέπει σκάνδαλο Novartis στην Ελλάδα αλλά «πρόχειρη και επιπόλαιη σκευωρία»

Ακόμα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει παραδεχτεί σε συνέντευξή του ότι σκάνδαλο Novartis υπάρχει, απλώς δεν παραδέχεται ότι είναι ανανεμειγμένα πολιτικά πρόσωπα.Ομως ο κεντρικός τραπεζίτης βάλθηκε να τον διαψεύσει.

Ο κ. Στουρνάρας στην εκπομπή της Ολγας Τρέμη, την Δευτέρα το βράδυ στην ΕΡΤ, μίλησε για «πρόχειρη και επιπόλαιη σκευωρία» λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν βλέπω σκάνδαλο Novartis στην Ελλάδα».

Ως προς τις σχέσεις του με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε ως συνεπή την οικονομική της πολιτική μετά τον Ιούλιο του 2015, τονίζοντας όμως ότι τον αντιμετώπιζε ως αντίπαλο. Ως προς τις δημόσιες παρεμβάσεις του, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό έρχονταν σε αντίθεση με την πολιτική των Τσίπρα-Τσακαλώτου δικαιολογήθηκε με το ότι «οι κεντρικοί τραπεζίτες οφείλουν να μιλούν…».

Σχετικά με το αν γνώριζε ότι υπήρξε σχέδιο για τη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας σε άλλο νόμισμα το καλοκαίρι του 2015 ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είπε ότι είχε κάποιες πληροφορίες και φοβήθηκε για πιθανή ενεργοποίησή του ενώ τόνισε ότι η στροφή του κ. Τσίπρα έλαβε χώρα γιατί ο πρώην πρωθυπουργός συνειδητοποίησε την πραγματικότητα.

Για τη σημερινή οικονομική κατάσταση εξέφρασε την έντονη αισιοδοξία του με τη συνδρομή βεβαίως της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

«Τώρα η Ελλάδα έχει υψηλή δυνατότητα ανάπτυξης», είπε χαρακτηριστικά. Έκανε λόγο για ανάκαμψη των επενδύσεων, εισροή ξένου κεφαλαίου για αγορά κατοικιών στην Ελλάδα και δρομολόγηση μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πάντως ο κ. Στουρνάρας αν και εμφανίστηκε υπεραισιόδοξος εκτίμησε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2020 θα κυμανθεί από 2,4 έως 2,5%, ερχόμενος σε καταφανή αντίθεση με το προσχέδιο του προϋπολογισμού το οποίο προβλέπει ανάπτυξη 2,8%.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here