Ο Σπίρτζης ειρωνεύεται τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ: «Εγώ λέω να εκτελούμε τους λαθρεπιβάτες»

 

Την  …εκτέλεση των λαθρεπιβατών στα λεωφορεία «πρότεινε» ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης «αδειάζοντας» με τον ειρωνικό αυτό τρόπο τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΑ Γρηγόρη Δημητριάδη ο οποίος εισηγήθηκε την Τετάρτη «να μετατραπεί η ποινή της λαθρεπιβίβασης από πταίσμα σε πλημμέλημα»!

«Δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά τέτοιου είδους προτάσεις. Εγώ λέω να τους εκτελούμε κιόλας», αντέτεινε ο κ. Σπίρτζης από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, επισημαίνοντας πως το αποτέλεσμα θα είναι να συλλαμβάνονται οι παραβάτες.

«Αυτά ειδικά όταν τα λένε άνθρωποι που είναι πολλά χρόνια στις ηγεσίες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, έχουν ευθύνη για το χάλι τους, έχουν ευθύνη για τις προτάσεις που έχουν κάνει, για τους λαθροκυνηγούς και όλα τα άλλα που έχουμε ζήσει και έχουν ευθύνη και αυτοί που τους έβαλαν σε αυτές τις θέσεις, όπως έχουμε ευθύνη και εμείς που για τους λόγους που έχουμε πει δεν τους έχουμε αλλάξει ακόμα» συμπλήρωσε.

Η πρόταση του Δημητριάδη κατατέθηκε στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, όπου συνεχίστηκε η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τα προαπαιτούμενα.

«Οι παραβάτες να μην τιμωρούνται σε επίπεδο πταίσματος αλλά σε βαθμό πλημμελήματος» ώστε να …βελτιωθούν τα οικονομικά του ΟΑΣΑ ήταν η φράση που ακούστηκε στη Βουλή και κανείς από τους παριστάμενους, ούτε καν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που πρωτοστάτησαν κατά καιρούς σε κινήματα υπέρ των δωρεάν μετακινήσεων, δεν αντέδρασε.

Και να σκεφτεί κανείς ότι δεν έχουν περάσει παρά δυο χρόνια από τη μέρα που ένας 19χρονος, ο Θανάσης Καναούτης, σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να αποφύγει τον έλεγχο στο τρόλεϊ όπου επέβαινε. Στην Ελλάδα της λιτότητας η ζωή κοστίζει 1,2 ευρώ…

Πάντως και ο νυν υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, παρά το γεγονός ότι μέχρι πρότινος διαβεβαίωνε πως οι μετακινούμενοι δεν θα επιβαρυνθούν από την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στις μεταφορές, προανήγγειλε προ ημερών αυξήσεις στην τιμή των εισιτηρίων αστικών συγκοινωνιών.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here