Ο Σον Πεν για την υστερία του MeToo

Ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Σον Πεν παρουσίασε το νέο του τηλεοπτικο δράμα «The First», με θέμα την αποικηση του Άρη, αλλά επειδή αυτά δεν πολυπουλάνε σε τηλεθέαση και στο σκανδαλολάγνο κοινό, ρωτήθηκε επιμονα και για την αμερικανικη υστερία του Me Too

«Δεν μπορείς να λες κίνημα μεμονωμένα περιστατικά πολλά απο τα οποία δεν ευσταθουν καν», είπε. «Η ολη υποθεση διχάζει άνδρες και γυναίκες και στηριζεται στη διψα για  σκανδαλολογία. Δεν ξέρουμε ποια είναι η πραγματικότητα σε πολλές από τις περιπτώσεις. Σκανδαλώδες είναι να αποκαλείς όσο το δυνατόν πιο γρήγορα “κίνημα”, κάτι που στην πραγματικότητα είναι μια σειρά πολλών μεμονωμένων κατηγοριών, κατηγόρων και θυμάτων, καταγγελιών που κάποιες είναι αβάσιμες.  Το θέμα επηρεάζει στην  μετά -Γουάινστιν εποχή  όχι μόνο την κινηματογραφική βιομηχανία αλλά και πολλές άλλες πτυχές της ζωής.

«Θα ήθελα», είπε, «αυτό που αποκαλείται #MeToo να μην επηρεάζει τιποτα και το υποτιθέμενο κίνημα είναι υπερβολικά «άσπρο-μαύρο». Είμαι πολύ καχύποπτος για ένα κίνημα που γίνεται συνώνυμο της αυστηρότητας και της οργής χωρίς να κάνει λεπτές διακρίσεις. Και όποτε οι άνθρωποι προσπαθούν να το συζητήσουν κάνοντας διακρίσεις, η ίδια η διάκριση πέφτει θύμα επιθέσεων» κατέληξε.

Ο 58χρονος ηθοποιός, που έχει κοινωνικη παρουσία και αποψη, είχε εναντιωθεί στον Μπους και στο πολεμο στο Ιράκ, ενώ και τώρα προβάλλει τις σχέσεις του με τους «αποκηρυγμένους» απο τον Τραμπ ηγέτες της Βενεζουέλα και της Κουβας. Επίσης είχε πάρει θέση υπέρ της Αργεντινής στον πολεμο των Φόκλαντς με τη Βρετανία

Είναι βραβευμένος με δύο Όσκαρ ερμηνείας  -για το «Σκοτεινό Ποτάμι»και το Milk

Ο Σον Πεν είναι παιδί ηθοποιών. Ο αδελφός του Κρις, πολύ καλός ηθοποιός επίσης, πέθανε στα 41 του χρονια απο καρδιά .

 

Chris Penn.jpg

Οι γονείς τους κατάγονταν ο μεν πατέρας από Εβραιους μετανάστες από τη Λιθουανια και τη Ρωσία η δε μητέρα από Ιταλούς και  Ιρλανδους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here