Ο Σλοβένος Τσέφεριν νέος πρόεδρος της UEFA (pics)

Άλλαξε σελίδα η UEFA. Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν είναι ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου όπως εκλέχτηκε στην Αθήνα στο 12ο Κογκρέσο της UEFA. Ο Σλοβένος συγκέντρωσε 42 ψήφους επικρατώντας κατά κράτος του Ολλανδού Μίκαελ Φαν Πράαγκ που πήρε μόλις 13.

Η θητεία του Τσέφεριν θα είναι διάρκειας 2,5 χρόνων και όχι 4ετής όπως είθεστε, καθώς θα εξαντλήσει το υπόλοιπο της περιόδου που δεν πρόλαβε ο προκάτοχός του Μισέλ Πλατινί.

Ο Τσέφεριν είναι 48 ετών, δικηγόρος στο επάγγελμα και πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σλοβενίας από το 2011. Παίκτης ποδοσφαιρικής ομάδας δικηγόρων στη Λιουμπλιάνα, βρέθηκε για έξι μήνες στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ολίμπια, της οποίας ήταν επί χρόνια νομικός σύμβουλος.

Είναι ο 7ος πρόεδρος της UEFA στα 62 χρόνια της Συνομοσπονδίας και αποτελεί τον διάδοχο του Μισέλ Πλατινί στον οποίο έχει απαγορευθεί η εμπλοκή με το ποδόσφαιρο μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τον Σεπ Μπλάτερ.

Ο Σλοβένος στις πρώτες του δηλώσεις ως πρόεδρος της UEFA, τόνισε:

«Σας ευχαριστώ για τη τεράστια υποστήριξη. Είναι τιμή και ευθύνη την ίδια στιγμή. Σημαίνει πολλά για μένα. Η οικογένειά μου και η Σλοβενία είναι περήφανες γι´ αυτό. Ελπίζω πως μια μέρα θα είστε περήφανοι και εσείς για μένα».

ÅÊËÏÃÅÓ ÏÕÅÖÁ

ÅÊËÏÃÅÓ ÏÕÅÖÁ

ÅÊËÏÃÅÓ ÏÕÅÖÁ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here