Ο «Σαράφης» επιβεβαιώνει όσα έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς-«Δεν γνωρίζω κανέναν Παπαγγελόπουλο»

Δεν αναιρεί τίποτα από όσα έχει καταθέσει ενώπιον των Εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς ο «Μαξιμος Σαράφης» κατά την εξέτασή του από κλιμάκιο της προανακριτικής επιτροπής στη ΓΑΔΑ, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης», ο οποίος εξετάστηκε τη Δευτέρα 24/2 από κλιμάκιο της Προανακριτικής Επιτροπής στη ΓΑΔΑ έδωσε στοιχεία για το πώς είχε στηθεί το σκάνδαλο.

Ο «Μάξιμος Σαράφης», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επιβεβαίωσε όσα έχει καταθέσει για τη δωροδοκία γιατρών, για τη δωροδοκία Λοβέρδου και Γεωργιάδη καθώς και όσα έχει καταθέσει για τον ρόλο Μανιαδάκη και Βουλκίδου ενώ μίλησε για συστηματική διαφθορά χιλιάδων γιατρών. Μίλησε επίσης για έλεγχο των ΜΜΕ ώστε να δημιουργούν κλίμα για να μπορούν να μπαίνουν τα καινούργια φάρμα της Novartis στην αγορά.

Ανέφερε ότι ο Φρουζής ομολογούσε τις δωροδοκίες πολιτικών προσώπων, γιατρών και κρατικών αξιωματούχων. Κατέθεσε επίσης ότι δεν γνωρίζει κανέναν Παπαγγελόπουλο και ότι δεν του ασκήθηκε καμία πίεση ή καθοδήγηση ή παρότρυνση.

Επανέλαβε ότι δεν κατέθεσε κανένα ψεύδος και ότι όλα όσα κατέθεσε τα γνωρίζει εκ των έσω και είναι βέβαιος για αυτά. Δήλωσε ότι αυτοβούλως και μετά από σοβαρή περίσκεψη αποφάσισε να ενταχθεί στο καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα, ότι κινδυνεύει η ζωή του και κατήγγειλε όλους όσους τον καθυβρίζουν για όσα έχει καταθέσει.

Πρόσθεσε ότι για όλους τους ισχυρισμούς του έδωσε και αποδεικτικά στοιχεία, έγγραφα, mail και βίντεο ενώ επανέλαβε ότι ο Φρουζής είχε σχέσεις με Λοβέρδο και Γεωργιάδη και συναντήθηκε με τους συνεργάτες του Σαμαρά Πτωχό και Παπασταύρου.

Αναφέρθηκε επίσης στον λογαριασμό της Novartis στο εξωτερικό (γνωστός και ως «Ιερό Δισκοπότηρο») και σε όλες τις εταιρείες πλυντήριο καθώς στον τρόπο με τον οποίο γινόταν το ξέπλυμα μέσω διαφημιστικών εταιρειών.

Όπως είχε σημειώσει το Documento βάσει και των σχετικών στοιχείων από το FBI, ο λόγος που συντελούνταν οι παράλληλες εξαγωγές από τη Novartis ήταν οι αυξημένες τιμές φαρμάκων της εταιρείας σε χώρες όπως η Γερμανία, καθώς στην Ελλάδα -για τα ίδια προϊόντα- το κέρδος ήταν αρκετά χαμηλότερο.

Το παράνομο κέρδος της εταιρείας από τις παράλληλες εξαγωγές «νομιμοποιούταν» μέσω των μιντιακών – πλυντηρίων και ανύπαρκτων sites, 23 εξ αυτών ανήκαν στον εκδότη της Ακρόπολης, Τάκη Μαυρίκο, ο οποίος σκοτώθηκε κάτω από αδιευρκρίνιστες συνθήκες ενώ οδηγούσε το αυτοκινητό του στην Αττική Οδό. Ο προστατευόμενος μάρτυρας επιβεβαιώνει, λένε οι ίδιες πηγές, όσα είχε αναλυτικά καταθέσει στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς (αναλυτικά παρακάτω).

Η εξέταση του «Μάξιμου Σαράφη» έγινε μόνο με ηχητικά μέσα και αλλοίωση της φωνής. Ο προστατευόμενος μάρτυρας βρέθηκε στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ και τα μέλη της Προκαταρκτικής Επιτροπής στον 14ο  Στην εξέταση του «Μάξιμου Σαράφη» δεν προσήλθε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Βιλιάρδος Νωρίτερα το ΚΚΕ είχε ξεκαθαρίσει ότι αποχωρεί από την προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο μέχρι να αρθεί το καθεστώς προστασίας. Κατά συνέπεια στη ΓΑΔΑ βρέθηκαν ο πρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Μπούγας, ο Θανάσης Πλεύρης από τη ΝΔ, ο Σπύρος Λάππας από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το Κίνημα Αλλαγής.

Τι «διαρρέουν» ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Την ίδια στιγμή, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ διαρρέουν στα φίλα προσκείμενα προς αυτούς Μέσα πως ο «Μάξιμος Σαράφης» στην κατάθεσή του «τα παίρνει όλα πίσω». Ειδικότερα, ισχυρίζονται ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας είπε πως δεν γνωρίζει τίποτα για πολιτικά πρόσωπα και πως όσα έχει καταθέσει στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ήταν πιθανολογήσεις.

Ωστόσο, κατά τις πληροφορίες του Documento, ο «Μάξιμος Σαράφης» αναφέρθηκε επισταμένα σε απευθείας επικοινωνία που είχε πρώην υπουργός με υψηλόβαθμο στέλεχος της Novartis, «φωτογραφίζοντας» – όπως τονίζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης – τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Κωνσταντίνο Φρουζή αντίστοιχα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι απορίας άξιο πως για τα δύο πρώην συγκυβερνώντα κόμματα και τον μιντιακό στόλο ο οποίος τους συνοδεύει όλο αυτό το διάστημα, ο μέχρι πρότινος «κουκουλοφόρος Σαράφης» μετατράπηκε εν ριπή οφθαλμού σε αξιόπιστο προστατευόμενο μάρτυρα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here