Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος κατέγραψε το φόνο του με Apple Watch

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Sabah, ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος έκανε το πιο συγκλονιστικό ρεπορτάζ της ζωής του την ώρα που πέθαινε… Η Σαμπάχ αναφέρει ότι  η τουρκική βεβαιότητα για τον φόνο και τον διαμελισμό του άτυχου Σαουδάραβα αντιφρονούντα δημοσιογράφου της Washington Post, πηγάζει απο ντοκουμέντα που κατέγραψε το ίδιο το θύμα την ώρα που το βασάνιζαν και το σκότωναν.

Αποτέλεσμα εικόνας για apple watch voice recorder

Συγκεκριμένα, όταν ο Τζαμάλ Κασόγκι μπήκε στην πρεσβεία για να πάρει τα έγγραφα για το γάμο του, υποψιασμένος απο  τις αυθαιρεσίες και το αμαρτωλό παρελθόν της πατρίδας του, ενεργοποίησε τη δυνατότητα ηχογράφησης της συσκευής Apple Watch που φορούσε . Το ρολόι του ήταν συνδεδεμένο μέσω iCloud με το κινητό τηλέφωνό του, το οποίο είχε αφήσει στην αρραβωνιαστικιά του έξω απο το κτίριο,  πριν ο ίδιος μπει στο προξενείο.

Το ρολόι κατέγραψε την ανάκριση, τα βασανιστήρια και τον θάνατο του Τζαμάλ Κασόγκι και οι  Σαουδάραβες πράκτορες αντιλήφθηκαν πολυ αργά και μετά το θάνατο του, ότι το ρολόι του κατέγραψε ηχητικά τα πάντα. Χρησιμοποίησαν το δακτυλικό του αποτύπωμα για να το ξεκλειδώσουν και να διαγράψουν τα αρχεία, αλλα δεν κατάφεραν να τα διαγράψουν όλα

Το Ριάντ αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στην εξαφάνιση του Κασόγκι, αλλα ο πρόξενος της Σαουδικής Αραβίας (στο σπίτι του οποίου κατευθύνθηκε το βαν που κατά πάσα πιθανότητα μετέφερε το διαμελισμένο πτώμα) εξακολουθεί να είναι εξαφανισμένος….

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here