Ο Σαμαράς έριξε τον Τσίπρα …στον ύπνο του!

ΦΩΤΟ: ΕUROKINISSI

Τη δημιουργία μιας μεταβατικής κυβέρνησης χωρίς τον Τσίπρα,  σχεδίαζε  ο Αντώνης Σαμαράς . Φρόντισε μάλιστα  πριν αναχωρήσει  από την Αθήνα για τη Σύνοδο του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος  να ξεδιπλώσει τις  επιθυμίες του και να δώσει  το  στίγμα των προθέσεων του . Σε συνέντευξή του στο Crash δε δίστασε να μιλήσει  ανοιχτά  για το ενδεχόμενο μιας μεταβατικής κυβέρνησης χωρίς τον Τσίπρα, αν χαθεί η δεδηλωμένη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ουσιαστικά πρότεινε  τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης,  εθνικής συνεννόησης χωρίς τον σημερινό πρωθυπουργό εφόσον η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει απώλειες κατά τη διαδικασία έγκρισης της επικείμενης συμφωνίας με τους εταίρους και δανειστές της χώρας.

«Αν η κυβερνητική πλειοψηφία δεν στηρίξει την όποια συμφωνία φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, έχουμε απώλεια της δεδηλωμένης» αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει: «Και, ασφαλώς, πρέπει να υπάρξει άλλος κυβερνητικός συνασπισμός στη συνέχεια. Και αυτό απαιτεί μια μεγάλη εθνική συνεννόηση. Και για την παραμονή της χώρας στο ευρώ και για την έξοδο από την κρίση».

Σε ερώτημα αν ο ίδιος θα συμμετείχε σε μία κυβέρνηση υπό τον κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ απαντά: «Αν ο κ. Τσίπρας έχανε τη δεδηλωμένη, ούτε εκείνος θα ήταν σωστό να παραμείνει πρωθυπουργός. Και, εν πάσει περιπτώσει, δική μου επιδίωξη δεν είναι να μπω σε μια κυβέρνηση από τη σημερινή Βουλή. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να γίνουν εκλογές άμεσα, γιατί δεν το αντέχει η χώρα».

Κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν απωλεσθεί η δεδηλωμένη, το μόνο που μπορεί να γίνει, «είναι ο κ. Τσίπρας, με όσους δικούς του συμφωνούν, να προχωρήσει σε μια συμφωνία με την Ευρώπη, με τη βοήθεια τη δική μας και έτσι να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα τα προχωρήσει όλα αυτά».

«Σε μια τέτοια μεταβατική κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης ούτε εγώ θα συμμετάσχω ούτε ο κ. Τσίπρας θα θέλει να συμμετάσχει» λέει με νόημα.

Τα σενάρια της οικουμενικής κυβέρνησης ή των πρόωρων εκλογών βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι των συσκέψεων των επιτελών της ΝΔ, αφού εκτιμούν ότι με δεδομένες τις συνθήκες θεωρείται αδύνατον να περάσει ομαλά από τη Βουλή η όποια συμφωνία.

»  Ο Σαμαράς ζητά κυβέρνηση  με δοτό πρωθυπουργό »

»  Ο Σαμαράς ζητά κυβέρνηση με δοτό πρωθυπουργό» ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του κ. Σαμαρά. «Την ώρα που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δίνουν σκληρή μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού, ο κ. Σαμαράς εκφράζει τους μύχιους πόθους του. Ζητά κυβέρνηση με δοτό πρωθυπουργό προκειμένου να υπογράψει και να εφαρμόσει ό, τι ζητούν οι δανειστές. Άραγε αυτές τις σκέψεις τις κρατά για τον εαυτό του ή τις μοιράζεται με Ευρωπαίους αξιωματούχους;»

Μετά την ολοκλήρωση  πάντως  της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος  στις Βρυξέλλες ,  ο κ.Σαμαράς  εμφανίστηκε ενωτικός. «Σήμερα, η εθνική ενότητα, η ενότητα όλων των Ελλήνων, είναι πιο απαραίτητη παρά ποτέ. Η ομοψυχία μας ως έθνος, δεν είναι μια ωραία λέξη. Είναι το μεγαλύτερο όπλο μας! Το όπλο που δεν νικιέται ποτέ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε δήλωσή του τόνισε ότι «η Ελλάδα αντιμετωπίζει πλέον το δίλημμα ανάμεσα σε μια πολύ κακή συμφωνία και μια χρεοκοπία ανεξέλεγκτη». «Πριν έξι μήνες φτάσαμε πολύ κοντά να βγούμε οριστικά από την κρίση. Και τώρα έχουμε ξαναβρεθεί σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Με όλα όμως τα λάθη που έγιναν τους τελευταίους έξι μήνες, με όλα τα ψέματα που ειπώθηκαν, δεν θα αφήσουμε να καταστραφεί η χώρα μας και το μέλλον των παιδιών μας» είπε χαρακτηριστικά, υπεραμυνόμενος των επιλογών της κυβέρνησής του.

Ωστόσο, όπως είπε διεμήνυσε στους πρωθυπουργούς και τους ηγέτες του ΕΛΚ, πως το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτο και πως «ανεξάρτητα από τα κραυγαλέα λάθη της σημερινής κυβέρνησης, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας οφείλουν να σταθούν στο πλευρό των Ελλήνων. Με αλληλεγγύη. Γιατί οι Έλληνες έχουμε πληρώσει ένα τεράστιο τίμημα».

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here