Ο Σαλβίνι συγκροτεί το μαύρο μέτωπο της Ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς

Ο Σαλβίνι προχωρά στη συγκρότηση του μαύρου μετώπου της ευρωπαίκής ακροδεξιάς, σε αγαστή συνεργασία με τη Λεπέν αλλά και τους Gερμανούς ξενοφοβικούς του Αfd.«Σήμερα σε αυτό το τραπέζι δεν υπάρχουν νοσταλγοί εξτρεμιστές, οι μοναδικοί νοσταλγοί βρίσκονται στις Βρυξέλλες», είπε ο Ματέο Σαλβίνι ανοίγοντας σήμερα τη διεθνή συνδιάσκεψη που βάφτισαν «Προς μια Ευρώπη της κοινής λογικής», με σκοπό τη συστράτευση αντιμεταναστευτικών και ακροδεξιών δυνάμεων ενόψει των ευρωεκλογών.

Παρόντες ήταν ο ηγέτης του γερμανικού ξενοφοβικού AfD, Γεργκ Μόιτεν, ο Όλι Κότρο του Κόμματος των Φινλανδών και ο Άντερς Βίρτιζεν του Κόμματος του Λαού της Δανίας.

Ο αρχηγός της ιταλικής Λέγκας επιτέθηκε επίσης στον κυβερνητικό του εταίρο, Λουίτζι ντι Μάιο, λέγοντας πως «έχω κουραστεί με το δίπολο φασίστες- κομμουνιστές, δεξιά ή αριστερά, δεν με ενδιαφέρει και δεν ενδιαφέρει τους 500 εκατ. Ευρωπαίους πολίτες. Εμείς κοιτάζουμε το μέλλον, τη διαμάχη για το παρελθόν την αφήνουμε στους ιστορικούς».

Όπως είπε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, στόχος είναι να γίνουν η πρώτη και πιο πολυπληθής ευρωομάδα.

«Έχουμε στόχο να νικήσουμε και να αλλάξουμε την Ευρώπη», είπε και συμπλήρωσε πως στόχος είναι η νέα ευρωομάδα να είναι παρούσα σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και να εκλέξει επιτρόπους.

Ο Σαλβίνι έστρεψε επίσης τα πυρά του κατά του Δημοκρατικού Κόμματος και της Φόρτσα Ιτάλια, λέγοντας: «Το Δημοκρατικό Κόμμα ( Pd) και η Φόρτσα Ιτάλια (Fi) κυβερνούσαν πάντα στην Ευρώπη. Είναι δύσκολο να μιλάει για αλλαγή της Ευρώπης αυτός που την κυβερνά εδώκαι χρόνια».

«Δεν υπάρχουν κακές παρέες στο τραπέζι. Οι κακές παρέες είναι εκείνες που κυβερνούν την Ευρώπη» είπε ακόμη ο αρχηγός της ξενοφοβικής Λέγκας απαντώντας στις επικρίσεις για την παρουσία του γερμανικού ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD).

Με αυτόν τον τρόπο ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας απάντησε σε όσους τον κατηγορούν ότι οι συμμαχίες του σε ευρωπαϊκό επίπεδο μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στη συνεργασία της Λέγκας με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων. «Εμείς ετοιμάζουμε μια νέα Ευρώπη. Με όλο τον σεβασμό στις ευαισθησίες του καθενός, εργαζόμαστε για το μέλλον των παιδιών μας».

«Με τους συμμάχους μας έχουμε κοινές αξίες όπως ο έλεγχος των συνόρων, η μάχη κατά της τρομοκρατίας και άλλων εξτρεμιστών», είπε ακόμη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here