Ο Ρουβίκωνας την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές στη Bουλή-Τι λέει για τον Κουφοντίνα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ

Ο Ρουβίκωνας με κείμενό του στο Indymedia ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με κόκκινες μπογιές και καπνογόνο σήμερα έξω από τη Βουλή με αφορμή την μη χορήγηση άδειας στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Συγκεκριμένα, μέλη του Ρουβίκωνα κρατώντας κόκκινες μπογιές και καπνογόνα ανέβηκαν σήμερα το μεσημέρι από την Όθωνος, πήδηξαν τα κάγκελα από την πλευρά του Αγνώστου Στρατιώτη και τα πέταξαν στο κτίριο της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Τρίτη, αναμένεται η συνεδρίαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, το οποίο θα αποφασίσει εάν θα αναιρέσει ή όχι το βούλευμα για τη μη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική ενέργεια»

Την ώρα της επίθεσης στη Βουλή βρισκόταν και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Νίκος Βούτσης.

«Έγινε μία απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική ενέργεια, όταν στρέφονται κατά της Βουλής, με δύο καπνογόνα και δοχεία κόκκινου χρώματος από καμιά τριανταριά άτομα, τα οποία τα ρίξανε στην είσοδο του Κοινοβουλίου» είπε εισαγωγικά ο Νίκος Βούτσης κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών.

Σημείωσε δε ότι η ομάδα ατόμων που επιτέθηκε στη Βουλή δεν πέταξε τρικάκια και δεν πρόλαβε να φωνάξει συνθήματα καθώς απομακρύνθηκε μέσα σε δευτερόλεπτα από αστυνομικούς και μέλη της φρουράς της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Βουλής δεν αναφέρθηκε σε επιχειρησιακά ζητήματα της ΕΛ.ΑΣ., επισημαίνοντας όμως ότι υπήρξε εμπλοκή μεταξύ των εισβολέων και ανδρών της ΕΛ.ΑΣ από την οποία προέκυψε μία σύλληψη.

«Είναι αντιδημοκρατικές αυτές οι ενέργειες και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες που πρέπει να εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο» υποστήριξε ο κ. Βούτσης και συμπλήρωσε: «Σε προεκλογική περίοδο οξύνουν το κλίμα, ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν. Προς ώρας δεν έχουμε κάτι τέτοιο για να ξέρουμε ποιοι έκαναν αυτήν την καταδρομική».

Η ανάρτηση στο Indymedia

Λίγα μόλις λεπτά μετά την επίθεση, ο Ρουβίκωνας ανάρτησε σχετικό κείμενο στο Ιndymedia όπου αναφέρει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση

Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει, από το σύνολο σχεδόν του αναρχικού κινήματος και άλλων επαναστατικών δυνάμεων σειρά δράσεων και επιθετικών ενεργειών ως υποστήριξη στον δίκαιο αγώνα του κομμουνιστή απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Ένα διογκούμενο κομμάτι της κοινωνικής βάσης, πλάι στον κόσμο του αγώνα, αντιλαμβάνεται το ειδικό διακύβευμα αυτής της μάχης, την ειδική σημασία που έχει σε συμβολικό, πολιτικό αλλά και σε επίπεδο συγκυρίας.

Το διακύβευμα αυτό δεν είναι η αποτίμηση της πολιτικής ιστορικότητας του απεργού, ούτε οι μορφές πάλης. Δεν είναι μια αφηρημένη κουβέντα για το δικαίωμα εκδίκησης των «πληγέντων», ούτε για τα «δημοκρατικά δικαιώματα» και το φάντασμα της «ισονομίας». Δεν είναι καν θέμα κερδισμένων με αίμα και αγώνες δικαιωμάτων ενάντια στον σωφρονιστικό ολοκληρωτισμό .

Απέναντι στον Κουφοντίνα και την μάχη που δίνει έχει συνασπιστεί όλη η μαυρίλα της εξουσίας. Βαθύ δεξιό κράτος, σύριζα, αριστοκρατικές φαμίλιες της δημοκρατίας, φασίστες, μεγαλοεπιχειρηματίες και παπαγάλοι των ΜΜΕ.

Και όχι μόνο η ντόπια μαυρίλα. Οι ΗΠΑ και μέσω της πρεσβείας έχουν επανειλημμένα πιέσει στο προσκήνιο και το παρασκήνιο.

Το σημαντικότερο διακύβευμα στην υπόθεση Κουφοντίνα είναι η απάντηση της κοινωνικής βάσης ενάντια στο μέτωπο που συγκροτήθηκε εναντίον της με αιχμή το θέμα των αδειών του απεργού πείνας. Είναι απαραίτητο να μην νικήσουν. Είναι απαραίτητο να αντιληφθούν ότι κάθε τέτοια επίθεση, όποιον κι αν βάζει στο σκόπευτρό της θα έχει να πληρώσει κόστος. Τόσο το ίδιο το μαύρο μέτωπο ως τέτοιο όσο και η κάθε δύναμη που το στελεχώνει ξεχωριστά και χωρίς εξαιρέσεις.

Η νίκη του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα είναι νίκη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Κι αυτό γιατί είναι μια νίκη ενός κεφαλιού που σηκώνεται ψηλά και αψηφά την δύναμη των πανίσχυρων λίγων. Αυτών που ποτέ δεν υπολόγισαν καμιά ζωή για το κέρδος και την εξουσία τους. Αυτών που ξεκλήρισαν λαούς και κοινωνίες. Αυτών που δυναστεύουν την ζωή μας.

Απέναντι σε αυτούς τους δολοφόνους όρθωσε και συνεχίζει να ορθώνει ανάστημα ένας μαχητής. Ως αγωνιζόμενα μέλη της κοινωνικής βάσης, ως αναρχικοί που αντιπαλεύουμε το κράτος, ως άνθρωποι με συνείδηση θα σπεύσουμε πρόθυμα στην πρώτη γραμμή. Το πιθανό δικό μας κόστος είναι ένα τίποτα μπροστά στο κόστος που πληρώνει μετρητοίς ο Κουφοντίνας. Αυτό που θα είναι συγκρίσιμο με το κόστος που πληρώνει ο Κουφοντίνας θα είναι αυτό που θα πληρώσουμε όλοι και όλες αν η εξουσία πετύχει την εξόντωσή του, το κόστος μιας ιστορικής ήττας πρώτα σε συμβολικό και μετά σε υλικό επίπεδο κάθε σκέψης να σηκωθεί κεφάλι ενάντια στους κυρίαρχους.

Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται, καμία εμπιστοσύνη στους ελιγμούς της καταστολής. Πλήρης επαγρύπνηση, ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση της κοινωνικής βάσης και του κόσμου του αγώνα , περισσότερη δράση, περισσότερη τόλμη.

Και ακόμα περισσότερη τόλμη.

Μέχρι την νίκη σε αυτή την μάχη.

Νίκη στην απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here