Ο «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο υπ. Περιβάλλοντος

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ

Η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές στο υπουργείο Περιβάλλοντος, στη λεωφόρο Μεσογείων.

Με ανάρτησή του στο indymedia ο «Ρουβίκωνας» υποστηρίζει πως η «επίσκεψή» του «για δεύτερη φορά στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσα στην ίδια εβδομάδα, αυτή τη φορά στα κεντρικά του» έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας «γιατί η λεηλασία του περιβάλλοντος δεν σταματά στους ΧΥΤΑ, παρά συνεχίζεται με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων σε Ήπειρο, Ιόνιο και Κρήτη».

«Όπως έχουμε ξαναπεί, το περιβάλλον απειλείται σοβαρά από τα συμφέροντα κράτους και κεφαλαίου που θέλουν να ‘στύψουν και τις πέτρες’ για να βγάλουν κέρδος. Για αυτό, το περιβάλλον της Ηπείρου και του Ιονίου ‘παίζεται’ σε παρτίδες μεταξύ ανελέητων εκμεταλλευτών γνήσιων παιδιών του καπιταλισμού, που στο όνομα του κέρδους δε λογαριάζουν τίποτα άλλο» αναφέρει στην ανάρτηση της αναρχικής ομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν από τις 6 το πρωί ομάδα περίπου δέκα ατόμων πραγματοποίησε καταδρομική επίθεση με μπογιές στο κτήριο του υπουργείου. Οι δράστες έφτασαν στο σημείο με μηχανές, πέταξαν μπογιές στο κτήριο και διέφυγαν, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here