Ο Ρουβίκωνας στο δημαρχείο Ζωγράφου για τη νεκρή οδοκαθαρίστρια

Διαμαρτυρία για το θάνατο της 62χρονης γυναίκας που δούλευε στην καθαριότητα πραγματοποίησε η  αναρχική ομάδα του Ρουβίκωνα σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχείο Ζωγράφου

Διαμαρτυρομενα για την Ντανιέλα Πρελορέντζου, μάνα 4 παιδιών (το ένα ΑΜΕΑ) που πέθανε στο μεροκάματο, περίπου 20 άτομα πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα όπως : «Ο δήμος Ζωγράφου δολοφονεί», «Η ανθρώπινη ζωή δεν είναι για τα σκουπίδια».

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας, μπήκαν στο γραφείο της δημάρχου και φώναζαν: «Σκοτώσατε μια γυναίκα, αυτό δεν θα μείνει αναπάντητο».

Η δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη ειπε σχετικά τα εξής:
«Πριν από λίγη ώρα έγινε διαμαρτυρία από τον Ρουβίκωνα για το θέμα της απώλειας της Ντανιέλας Πρελορέντζου  και είναι προφανές ότι υπάρχει παραπληροφόρηση για τις συνθήκες εργασίας, καθώς και για τις βάρδιες. Θα πρέπει να επαναλάβω για ακόμη μια φορά, ότι η γυναίκα είχε δουλέψει, 3 ώρες στην λαϊκή την Πέμπτη, 3 ώρες ξημερώματα Παρασκευής στον οδοκαθαρισμό, ενώ κλήθηκε να δουλέψει νυχτερινή βάρδια διάρκειας 3 ωρών ξημερώματα Σαββάτου, για να αποφύγουμε  τον καύσωνα. Σε κάθε περίπτωση έχω διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, τα πορίσματα της οποίας θα δοθούν στην δημοσιότητα».
Να σχολιάσουμε ότι αυτό το επαναλαμβανόμενο επιχείρημα του δήμου  «νύχτα για να αποφευχθεί ο  καύσωνας» είναι εκνευριστικά υποτιμητικό για τη νοημοσύνη μας, καθότι όλοι ξέρουμε ότι όταν έχει καύσωνα τη νύχτα απλώς δεν έχουμε 40 βαθμούς, αλλά σιγουρα δεν έχουμε και δροσιά, ότι καύσωνας θεωρούνται οι 38 βαθμοί και ότι άτομα με προβλήματα υγείας όπως η άτυχη Πρελορέντζου δικαιουνταν πολύ παραπάνω βοήθεια από «μια νυχτερινή βάρδια στις δύο ή 3 μέρες» -εξάλλου στις αμέσως προηγούμενες βάρδιες δούλεψε και με καυσωνα στη  λαϊκή μεσημεριάτικα
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here