Ο Ρόμπερτ Βάγκνερ σκότωσε τη γυναίκα του -λέει μετά απο 40 χρόνια ο καπετάνιος

Τριάντα επτά χρόνια μετά τον θάνατο της διάσημης ηθοποιού Νάταλι Γουντ που (σχεδόν) όλοι πιστεύουν ότι αυτοκτόνησε ή πνίγηκε μεθυσμένη σε ατύχημα στη διάρκεια κρουαζιέρας, σε ηλικια 43 ετών, ο  καπετάνιος του σκάφους υποστηρίζει ότι την σκότωσε ο σύζυγός της Ρόμπερτ Βάγκνερ.
The couple fought terribly during the trip, Davern said, and Wagner was the last to see Woods alive
Στο σκάφος επέβαιναν το ζευγάρι, ο 39χρονος τοτε  ηθοποιός Κρίστοφερ Γουόκεν με την οποία η Ναταλι Γουντ ήταν ερωτευμένη και ο καπετάνιος που τώρα θυμηθηκε διάφορες λεπτομέρειες.
Ο καπετάνιος που υποστηριζει διάφορα δεν αποδεικνύει παντως τίποτα επι της ουσίας, μια που εκείνη τη νύχτα ήταν όλοι μεθυσμένοι.
 Dennis Davern, 62, former captain of the Splendour, the yacht that actress Natalie Wood was on before she diedΟ καπετανιος ήταν τότε 26 ετών και δούλευε για τον Βάγκνερ απο τα 20 του χρόνια. Ζει ουσιαστικά πουλώντας ιστορίες σε λαϊκά έντυπα, παρότι λέει ότι <<δίνει συνεντεύξεις για να  έχει ήσυχη την  συνείδησή του>>. Εχει γράψει και βιβλίο επ΄αυτου και έχει και μια επιχειρηση συντήρησης σκαφών.
Η επισημη βερσιόν επί δεκαετίες ήταν ότι η Νάταλι Γουντ προσπάθησε μεθυσμένη να πάρει τη σωσίβια λέμβο και να φύγει, με αποτέλεσμα να πνιγεί, επειδή όχι μόνον ηταν μεθυσμένη, αλλά δεν ήξερε καν κολύμπι.  Πιθανόν και να ήθελε να αυτοκτονήσει. Το σκάφος ήταν σχετικά κοντά στο νησί Καταλινα, έξω απο την Καλιφόρνια. Και όπως λέει ο καπετάνιος, είχε ξανακαβγαδίσει το ζευγάρι και είχαν πάει με τη λέμβο στην Καταλινα, και την επομένη ηρέμησαν και ξαναγυρισαν στο σκάφος. Εκεινη τη νύχτα ξανατσακώθηκαν και η Νάταλι Γουντ βρέθηκε πνιγμένη.
Λεπτομέρεις που έχουν ισως τη σημασια τους:
Ο Βάγκνερ και η Γουντ ειχαν παντρευτεί στα νιάτα τους (εκεινη ηταν μια κούκλα 18 ετών) και ειχαν χωρίσει πέντε χρόνια αργότερα επειδή η Γουντ είπε ότι τον βρήκε να κάνει σεξ με έναν άνδρα.
Δεκαπέντε χρονια αργότερα <<τα ξαναβρίσκουν>> και ξαναπαντρεύονται, ενώ εν τω μεταξύ έχουν κάνει και οι δύο παιδιά από άλλους γαμους και απέκτησαν και ένα μαζί το 1974.
Επτά χρονια μετά το δεύτερο γάμο τους, το 1981,  συνέβη το ατύχημα-αυτοκτονία-φόνος εν πλω, σε μια κρουαζιέρα στα ανοιχτά της Καλιφόρνια.  Στην κρουαζιέρα συμμετείχαν το ζευγάρι, ο καπετάνιος, και το  <<τρίτο πρόσωπο>>,  39χρονος τότε Κριστοφερ Γουόκεν. Η αδελφή της Νάταλι Γουντ υποστήριζε ότι  η ηθοποιός είχε ερωτευθεί τον Κριστοφερ Γουοκεν, αλλά και ο καπετάνιος στην κατάθεσή του μιλάει για φλερτάρισμα και για εκνευρισμό του Ρόμπερτ Βάγκνερ -ο οποιος τότε ήταν 51 ετών και η γυναίκα του 43. Είναι ίσως απορίας άξιο (ή και ερμηνεύσιμο) για ποιο λόγο ο Ρόμπερτ Βάγκνερ πήρε σε κρουαζιέρα τον αντεραστή του. Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο τελικά οι τρεις τους δεν τα βρήκαν και έγιναν καβγάδες και η Νάταλι Γουντ (σε αυτό συμφωνούν όλοι) πήγε για ύπνο στην καμπίνα της. Μετά οι δυο άνδρες ήπιαν μόνοι για λίγο και ίσως ξανατσακώθηκαν και ο Γουόκεν αποσύρθηκε επισης στην καμπινα του, οποτε έμεινε να τα πινει μόνος το Ρόμπερτ Βάγκνερ με τον καπετάνιο.
Ο Βάγκνερ μετά την εξαφάνιση της γυναίκας του είπε ότι την αναζήτησε και δεν την βρήκε στην καμπινα και δεν γνώριζε τι συνεβη. Ο Γουόκεν κοιμόταν ή ήταν στην καμπινα του και δεν ήταν αυτόπτης. Ο καπετάνιος όμως είχε αποσιωπήσει τα των καβγάδων, που θα έδιναν ίσως  άλλη διάσταση στις ερευνες.  Τώρα λέει ότι όχι μόνον καβγάδιζαν αλλα και ότι βρήκε τον Βάγκνερ πιωμένο στο πισω μέρος του σκάφους και με την σωσίβια λέμβο να λείπει. Λέει ότι έψαξε για τη Νάταλι Γουντ, δεν την βρήκε και ότι τότε ο Βάγκνερ του είπε άσε τα ψαξιματα και κατσε να τα πιούμε.
Αυτά που λέει δεν αποδεικνύουν πάντως ότι ο Βάγκνερ την πέταξε στη θάλασσα
Αποτέλεσμα εικόνας για κριστοφερ walken natalie wood
<<Εκείνο το Σαββατοκύριακο, το ζευγάρι καβγάδιζε ασταμάτητα>>, θυμήθηκε προσφάτως ο καπετάνιος. <<Μάλιστα, η Γουντ  μου είχε ζητήσει να καλέσω ένα υδροπλάνο, για να φύγει. Ο  Βάγκνερ είχε μαλώσει και με τον Γουόκεν για την συμπεριφορά του απέναντι στην γυναίκα του, επειδή τη φλέρταρε. Το βράδυ της εξαφάνισης, η  Νάταλι Γουντ τσακώθηκε άσχημα και έφυγε  κλαίγοντας για την καμπινα της. Το ίδιο έκανε μετά και ο Γουόκεν, ο οποίος επίσης κλείστηκε στην καμπίνα του, στο βάθος του σκάφους, ενώ ο Βάγκνερ έμεινε εκεί που ήταν και άρχισε να πίνει μαζί μου>>.
H αδελφή της ηθοποιού είχε πει ότι ατία του καβγά ήταν ότι ο Ρόμπερτ Βαγνκνερ ζήλευε επειδή η Νάταλι Γουντ ειχε ερωτευθεί τον Κριστοφερ Γουόκεν. Την δε εποχή του ατυχήματος ο Γουόκεν και η Γουντ γύριζαν μια ταινία στην οποία συμπρωταγωνιστούσαν.
Ο δε Γουόκεν τότε είχε πει:
“Ηταν ατύχημα πιστεύω, αν και μόνον εκείνη ξέρει την αλήθεια, γιατί ήταν μόνη της. Έβρεχε. Πήγε για ύπνο πριν απο εμάς και η καμπίνα της ήταν πίσω. Ακουγόταν από ένα φουσκωτό σκάφος ένας ενοχλητικός θόρυβος, κοπανούσε. Ίσως πήγε να το σταθεροποιήσει  για να μην το ακούει  και ίσως γλίστρησε. Δεν ηξερε κολύμπι και  ίσως βγήκε απο την καμπίνα της μισοκοιμισμένη, βρέθηκε φορώντας ένα αδιάβροχο. Πιστεύω ότι ήταν ατυχημα κι όλα τα άλλα είναι λογια το αέρα.»
Αποτέλεσμα εικόνας για κριστοφερ walken natalie wood
Αποτέλεσμα εικόνας για κριστοφερ walken natalie wood
Σύμφωνα με τον καπετάνιο, ο Βάγκνερ πήγε λιγο αργότερα να δει τι κάνει η γυναίκα του και πάλι μάλωσαν. Όταν πήγε κι αυτός να δει τι κάνουν, ο Βάγκνερ του ζήτησε να φύγει. Όπως λέει, πιστεύει ότι ο Βάγκνερ σκότωσε την Γουντ και την πέταξε στη θάλασσα. Λέει επίσης ότι, όταν πήγε στο πίσω μέρος του σκάφους, βρήκε τον Βάγκνερ στα σκαλιά και παρατήρησε ότι έλειπε η βοηθητική λέμβος αλλά και η Γουντ. Τότε, όπως λέει, άρχισε τις έρευνες.
«Έβαλα μπροστά τις μηχανές, για να αρχίσω να ψάχνω. Τότε ο Βάγκνερ είπε:

«Όχι, όχι, μην το κάνουμε αυτό. Να μείνουμε εδώ. Ελα να πιούμε άλλο ένα μπουκάλι κρασί».

Το πτώμα της βρέθηκε το επόμενο πρωί σε ένα μίλι αποσταση και κοντά βρέθηκε και η σωσίβια λέμβος.

Όταν βρέθηκε η ηθοποιός, στο αίμα της εντοπιστηκαν υψηλές ποσότητες αλκοόλ αλλά και ίχνη δυο χαπιών -ενός κατά της ναυτίας και ενός παυσίπονου. Επισης είχε μώλωπες, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει πώς προκληθηκαν -ίσως παλεύοντας να πιαστει απο κάπου με το βαρκάκι. Ουδείς γνωρίζει. Έπαιρνε πάντως και ένα ειδικο σκευασμα για το θυρεοειδή της και αυτό απο μόνο του ευαισθητοποεί  τα αγγεία και ο ασθενής παρουσιάζει εύκολα μελανιές χωρίς να του ασκηθεί ιδιαίτερα βια, είχε πει τότε ο ιατροδικαστής, που γενικά είχε διαπιστώσει ότι δεν έφερε ύποπτα χτυπήματα
Wagner today; Robert Wagner and Natalie Wood
O Βάγκνερ ειναι πλέον 88 ετών και ο Γουόκεν 75
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here