Ο Πούτιν υπέρ του Μπλάτερ και εναντίον των ΗΠΑ

Στο πλευρό του προέδρου της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ τάχτηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ότι ενεπλάκησαν σε μία υπόθεση που υπερβαίνει της δικαιοδοσίας προχωρώντας στη σύλληψη αξιωματούχων της Παγκόσμιας ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, οι συλλήψεις ήταν «μία ακόμη καταφανής προσπάθεια (σ.σ. των ΗΠΑ) να επεκτείνουν τη δικαιοδοσία τους σε άλλες χώρες», όπως και να μπουν εμπόδια για την επανεκλογή του Ζεπ Μπλάτερ στις εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου της FIFA που έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή (29/5) και το Σάββατο (30/5) στην Ελβετία. 

Να θυμίσουμε, ότι η Ρωσία έχει λάβει το χρίσμα για να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και μετά τις συλλήψεις που έγιναν την Τετάρτη (27/5) τα ξημερώματα από το FBI επί ελβετικού εδάφους, η εισαγγελία της Ελβετίας ερευνά τι συνέβη το 2010 κατά την διαδικασία ανάθεσης της διοργάνωσης στη Ρωσία, όπως και εκείνης του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ.

Θέση στην υπόθεση πήρε και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, που εξέδωσε ανακοίνωση: «Χωρίς να μπαίνουμε στις λεπτομέρειες των κατηγοριών, πρόκειται ξεκάθαρα για άλλη μία παράνομη εφαρμογή του αμερικανικού δικαίου εκτός των συνόρων. Καλούμε ξανά την Ουάσινγκτον να σταματήσει τις προσπάθειες να αποδώσει δικαιοσύνη πολύ έξω από τα σύνορά της ακολουθώντας τις δικές της νομικές διαδικασίες και να ακολουθήσει τις γενικώς αποδεκτές διεθνείς νομικές διαδικασίες». 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here