Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου παντρεύτηκε τον σύντροφό του

«Εύχομαι στον καθένα να είναι τόσο ευτυχισμένος όσο κι εγώ. Ευχαριστώ τον λαό του Λουξεμβούργου, εσάς και τους πάντες. Δεν κάνω διαχωρισμούς. Σας ευχαριστώ όλους». Ηταν τα λόγια του  42χρονου πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου  Ξaβιέ Μπετέλ, αμέσως μετά το γάμο του με τον αρχιτέκτονα Γκοτιέ Ντεστενέ.

Η τελετή που συγκέντρωσε μεγάλο  ενδιαφέρον,  έγινε το απόγευμα της Παρασκευής 15 Μαίου στο δημαρχείο του Λουξεμβούργου  κι ανάμεσα στους καλεσμένους,   ήταν κι  ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, αφού ο σύντροφος του πρωθυπουργού, ο Γκοτιέ Ντεστενέ, είναι Βέλγος.

 

Ο πρωθυπουργός του  Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, που έχει  σπουδάσει Ναυτικό και Εκκλησιαστικό Δίκαιο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  και μιλάει ελληνικά, είχε συνάψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης με τον Βέλγο σύντροφό του ήδη από το 2010.  Ακολούθησε, λίγους μήνες πριν, ο νόμος που νομιμοποιεί τους γάμους μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου.

Ο Μπετέλ είναι ο πρώτος πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου που δηλώνει ότι είναι ομοφυλόφιλος και ο τρίτος πρωθυπουργός στην Ευρώπη μετά την Τζοάνα Σιγκουροαρντότιρ της Ισλανδίας και τον Ελιο ντι Ρούπο του Βελγίου.

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here