Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου παραιτήθηκε από το Εργατικό Κόμμα

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Κεν Λίβινγκστον παραιτήθηκε σήμερα από το Εργατικό Κόμμα, λόγω των κατηγοριών σε βάρος του για αντισημιτισμό, λιγότερο από έναν μήνα μετά τις τοπικές εκλογές στη Βρετανία.

Ο 72χρονος Λίβινγκστον, μια από τις ισχυρότερες προσωπικότητες του κόμματος, είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα τον Απρίλιο του 2016, επειδή δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι ο Αδόλφος Χίτλερ αρχικά ήθελε να στείλει τους Εβραίους στο Ισραήλ και «υποστήριζε τον σιωνισμό αλλά μετρά τρελάθηκε και σκότωσε έξι εκατομμύρια Εβραίους».

«Η μόνιμη διαμάχη γύρω από τη αποπομπή μου από το Εργατικό Κόμμα εξελίχθηκε σε περισπασμό από το βασικό τρέχον ζήτημα, το πώς θα αντικαταστήσουμε τη συντηρητική κυβέρνηση που επιβλέπει τη μείωση του επιπέδου διαβίωσης και το σπιράλ της φτώχειας», εξήγησε στην ανακοίνωσή του. «Δεν δέχομαι τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες δυσφήμισα τους Εργατικούς, ούτε εκείνες που λένε ότι είμαι ένοχος αντισημιτισμού. Απεχθάνομαι τον αντισημιτισμό, τον πολέμησαν όλη μου τη ζωή και θα συνεχίσω να το κάνω», πρόσθεσε.

Αντιδρώντας στην αποχώρηση του στενού φίλου του, ο ηγέτης του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι τον «λυπεί» η απόφαση αλλά θεωρεί ότι «έπραξε το σωστό».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here