Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Αττικής ανησυχεί για την αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ανήσυχος για την αύξηση των… 64 ευρώ το μήνα στον κατώτατο μισθό των εργαζομένων εμφανίζεται ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιά, Δημήτρης Μαθιός και προτείνει όπως οι αυξήσεις συζητούνται εντός των επιχειρήσεων γιατί –κατά την άποψή του – οι εργαζόμενοι «είναι συνεργάτες των επιχειρήσεων και οι επιχειρήσεις γνωρίζουν καλύτερα από την πολιτική να συνεννοούνται μαζί τους». 

Σε μια μάλιστα ακραία νεοφιλελεύθερη έκρηξη, ο κ. Μαθιός σημειώνει μάλιστα πως «Η εμπλοκή της πολιτικής στην οικονομία και ειδικότερα σε δίκαια εργασιακά ζητήματα, μεταξύ των οποίων οι αμοιβές και τα επιδόματα, όπως είναι και ο κατώτατος μισθός, προκαλούν αρνητικές επιπτώσεις στο ψυχολογικό κλίμα που έχει ανάγκη η οικονομία για να ορθοποδήσει».

Οταν όμως η πολιτικη καταργεί δικαιώματα ή περικόπτει βάναυσα τον κατώτατο μισθό, όπως έγινε το 2012 από την κυβέρνηση Παπαδήμου!

Όλη η δήλωση:

«Η εμπλοκή της πολιτικής στην οικονομία και ειδικότερα σε δίκαια εργασιακά ζητήματα, μεταξύ των οποίων οι αμοιβές και τα επιδόματα, όπως είναι και ο κατώτατος μισθός, προκαλούν αρνητικές επιπτώσεις στο ψυχολογικό κλίμα που έχει ανάγκη η οικονομία για να ορθοποδήσει, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιά, Δημήτρης Μαθιός, αναλύοντας στο ΔΣ του Συνδέσμου τις εξαγγελίες για τα νέα μισθολογικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τον κ. Μαθιό, οι δίκαιες αμοιβές των εργαζομένων και οι απαραίτητες προσαυξήσεις αποδίδουν περισσότερο με τις απαραίτητες εντός των επιχειρήσεων συζητήσεις, καθώς οι εργαζόμενοι είναι συνεργάτες των επιχειρήσεων και οι επιχειρήσεις γνωρίζουν καλύτερα από την πολιτική να συνεννοούνται μαζί τους. Όλα τα άλλα καταλήγουν σε αντιφάσεις μεταξύ των στόχων ανάπτυξης και της προσπάθειας που επιβάλλεται προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, πρόσθεσε ο ίδιος.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here