Ο πρέσβης των ΗΠΑ ποζάρει στο άγαλμα του Τρούμαν μετά την απόπειρα γκρεμίσματός του

Στο άγαλμα του Τρούμαν στο κέντρο της Αθήνας,  το οποίο διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την πυραυλική επίθεση στη Συρία,  επιχείρησαν να γκρεμίσουν, βρέθηκε και ποζάρησε προκλητικά, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

Οπως αναφέρει ο κ. Πάιατ στην ανάρτησή του στο Τwitter,  μόλις επέστρεψε από το Άγιον Ορος, σταμάτησε να «τσεκάρει» το άγαλμα του Χάρι Τρούμαν.

Αναρτώντας τρεις φωτογραφίες, ο κ. Πάιατ σχολίασε μέσω Τwitter πως βρέθηκε αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Άγιον Ορος στο σημείο που στέκεται το άγαλμα, το οποίο, όπως ανέφερε, συμβολίζει τη «γενναιοδωρία των ΗΠΑ προς την Ελλάδα» κατά τη διάρκεια των πιο σκοτεινών χρόνων της.

«Μόλις επέστρεψα από τον Αθω, σταμάτησα να ελέγξω το άγαλμα του Χάρι Τρούμαν, ένα σύμβολο της συμμαχίας ΗΠΑ-Ελλάδας και μια υπενθύμιση της γενναιοδωρίας του αμερικανικού λαού κατά τη διάρκεια των πιο σκοτεινών χρόνων της», έγραψε.

Στη μία από τις τρεις φωτογραφίες που ανήρτησε στον λογαριασμό του ο Αμερικανός πρέσβης φαίνονται τα σημάδια από τον τροχό με τον οποίο διαδηλωτές επιχείρησαν να κόψουν τα πόδια του αγάλματος.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here