Ο Πούτιν έθεσε στον Ερντογάν το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών και εκείνος το συνέδεσε με τους «οκτώ»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 ο Βλαντιμίρ Πούτιν κράτησε την υπόσχεση του απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό και έθιξε το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, όμως ο Ερντογάν ήταν απόλυτα αρνητικός.

Συγκεκριμένα, ενώ επισήμως δεν συνδέει τους «δύο» με τους «οκτώ πραξικοπηματίες που χαίρουν ασύλου στην Ελλάδα», ανεπισήμως είπε στον Πούτιν ότι δεν μπορεί να «επιστρέψει» δυο Ελληνες όταν η Ελλάδα αρνείται να παραδώσει πραξικοπηματίες. Αυτό αποκάλυψε πηγή του Κρεμλίνου στον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στη Μόσχα.

Η συζήτηση με τον Πούτιν για το συγκεκριμένο θέμα κράτησε λίγο και ήταν στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν στην Άγκυρα οι δυο ηγέτες με τον ιρανό πρόεδρο πριν από 15 μέρες.

Η απάντηση του Τούρκου προέδρου  έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την επίσημη θέση που ήδη έχει διατυπώσει η Άγκυρα ότι δεν συσχετίζει τα δυο θέματα, αν και ο Ερντογάν το έχει ξαναπεί πιο περιφραστικά, όταν δήλωνε:

«Μας ζητάει η Ελλάδα να παρέμβουμε στην τουρκική δικαιοσύνη για να απελευθερωθούν οι δύο στρατιωτικοί της που μπήκαν παράνομα σε τουρκικό έδαφος, όταν εκείνη δεν παρεμβαίνει για οκτώ Τούρκους που έκαναν πολιτικό έγκλημα, για οκτώ πραξικοπηματίες».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here