Ο πλουραλισμός ενημέρωσης… στο μάξιμουμ: «Τα βρήκαν» Αλαφούζος-Μαρινάκης-Βαρδινογιάννης για Mega και Star

Πληροφορίες φέρουν να συμπράττουν  Βαρδινογιάννης, Αλαφούζος και Μαρινάκης για το Μέγκα και όχι μόνον.

Συγκεκριμένα, για να κάνουν περικοπές σε προσωπικό (αλλά και για να ελέγχουν μέσα ενημέρωσης) συμφώνησαν κατ αρχήν οι μέτοχοι του ΣΚΑΪ και του STAR να ανταλλάξουν το 49% των επιχειρήσεών τους. Τουτέστιν, ο Αλαφούζος θα πάρει το 49% του STAR και ο  Βαρδινογιάννης το ίδιο ποσοστό του ΣΚΑΪ -ο δεύτερος όμως επειδή θα πάρει και ειδησεογραφικό κομμάτι με κόστος, θα καταβάλλει στον Αλαφούζο και 10 εκατ. ευρώ  Ισως του δώσει επιπλέον και κάποιες μετοχές του Μέγκα, πιθανόν και το 17% των μετοχών του στο «μεγάλο κανάλι».

Ο Μαρινάκης που έχει το 22,1% στο Mega και έχει πρόσφατα αγοράσει τον ΔΟΛ θα είναι συνέταιρος του Αλαφούζου και του Βαρδινογιάννη στο Μέγκα.

Στόχος τους είναι το Μέγκα ειδησεογραφικά να λειτουργήσει από το Σεπτέμβρη.

Αλλος στόχος πάντως είναι και η «εξουδετέρωση» του Σαββίδη.

Ο Ιβάν Σαββιδης έχει υποβάλει ένσταση όσον αφορά στον πλειστηριασμό για την  εξαγορά του ΔΟΛ. Στον ΔΟΛ ανήκει  το 22.11% των μετοχών του Mega και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί εντός των προσεχών εβδομάδων. Αν η ένσταση γίνει δεκτή, τότε τα «συστατικά» του Μεγκα αλλάζουν -και κυρίως η ειδησεογραφική ταυτότητα. Αν πάντως οι άλλοι τρεις  είναι «μπετόν αρμέ» έχουν  την πλειοψηφία.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here