Ο πιο καλός προπονητής είναι αδέσποτος, θηλυκός και έχει ουρά

Tesapara1

Η Τεσαπάρα (που σημαινει «καθαρομάτα» ή γαλανομάτα) ειναι ο πιο πιστος φίλος των παικτών της ομάδας «Κλαμπ Σπορτίβο 2 Μαΐου», της Παραγουάης.  Mερικοι την φωνάζουν και «Ξανθιά»

Είναι πάντα  στο πλευρό του προπονητή της ομάδας Κάρλος Σαγουιέρ, και  τον ακολουθεί ακόμη και στις δηλώσεις που κάνει .

Tesapara4

Tesapara5

Ο δε Σαγουιέρ το 2004 είχε οδηγήσει την Εθνική ομάδα της χώρας του στο ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Η σχέση προπονητή και σκύλου ξεκίνησε την ημέρα που ο τεχνικός ανέλαβε την ομάδα στο γήπεδο Ρίο Παραπίτι και έκτοτε μενει στο πλευρό του, ίσως επειδή οι σκύλοι αισθάνονται ποιος ειναι το αφεντικό.

«Την πρώτη φορά που την είδα της έδωσα απλώς ένα κομμάτι πίτα κι από εκείνη τη στιγμή δεν ξεκολλάει απο δίπλα μου»,  είπε  ο ίδιος

«Την ημέρα είναι πραγματικά πολύ φιλική με όλους, όμως το βράδυ όταν κλείνουν οι πρώτες των εγκαταστάσεων, κανένας  άγνωστος δεν μπορεί να πλησιάσει στο χώρο μας.  Γαβγίζει μανιωδώς»

Η σκυλίτσα μάλιστα μιμείται το ζέσταμα και τις διατάσεις των παικτών.

«Καταλαβαίνει αμέσως τη διάθεση μας μετά από έναν αγώνα. Αν έχουμε κερδίσει πανηγυρίζει μαζί με όλους στα αποδυτήρια. Είναι εδώ και 4 χρονια ένα κανονικό μέλος της ομάδας» τόνισε ο Σαγουιέρ για την 7χρονη Τεσαπάρα.

Εδώ κάνει διατασεις:

Tesapara the stray dog takes part in training with Paraguay’s Sporting Club 2 de Mayo.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here