Ο Πέτσας ομολογεί επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας μέσω ΜΜΕ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε και σήμερα… αμετανόητος για τη νέα λίστα Πέτσα με τα 2 εκ. ευρώ στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας που εξασφαλίζουν την επιτυχία της κυβερνητικής προπαγάνδας. Μιλώντας στον Ant1, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι «αποφασίσαμε να δώσουμε 2 εκατομμύρια ευρώ σε αυτή τη φάση για μηνύματα μέσω της τηλεόρασης, γιατί μπορεί να πετύχουμε το αποτέλεσμα, σύμφωνα με αυτά που μας λένε οι ειδικοί, όσον αφορά την κάλυψη και την αποτελεσματικότητα του μηνύματος. Και θα προχωρήσουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα, επειδή αυτή τη φορά έχουμε το χρόνο, με μια διαδικασία που προβλέπεται στον Νόμο περί Δημοσίων Συμβάσεων, το άρθρο 32 παρ. 2 του 4412, ενώ στην αρχή της πανδημίας δεν είχαμε αυτή την δυνατότητα και γι’ αυτό προχωρήσαμε με απευθείας ανάθεση».

Αυτή την φορά, μάλιστα, σε αντίθεση με τις παλινωδίες μέχρι την δημοσιοποίηση της αρχικής «λίστας Πέτσα», ο ίδιος υποστήριξε ότι «θα υπάρχει διαφάνεια, θα ξέρει ο καθένας που πηγαίνουν τα χρήματα αυτά».

Το πλέον εντυπωσιακό ωστόσο που ειπώθηκε διά στόματος Πέτσα και πραγματικά συμπυκνώνει την λογική της επικοινωνιακής διαχείρισης πραγματικών κρίσεων που ακολουθεί το Μαξίμου, είναι η φράση «κάθε ευρώ που θα πηγαίνει για  διαφημιστική δαπάνη θα εξοικονομεί δαπάνη από το σύστημα Υγείας»! Όπερ μεθερμηνευόμενον, μπορεί να μην υπάρχουν αρκετές ΜΕΘ για ασθενείς στην Ελλάδα, αλλά θα υπάρχουν αρκετά δημοσιεύματα και αναρτήσεις για την πανδημία! Μπορεί να μην επαρκούν τα αντιδραστήρια για τα τεστ covid-19 ούτε μηχανήματα για να κάνουν τις αναλύσεις, αλλά θα υπάρχουν banner κάθε είδους στα πλέον άγνωστα site.

«Για κάθε μία και κάθε έναν που θα προστατεύεται και δεν θα καταλήξει σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου ή πολύ χειρότερα σε μια κλίνη εντατικής θεραπείας, θα υπάρχει  όφελος για το σύστημα και, φυσικά, όφελος για όλους τους συμπολίτες μας», υποστήριξε ο κ. Πέτσας, αδιαφορώντας απροκάλυπτα για τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, ώστε να μπορεί το σύστημα Υγείας να φροντίσει και τελικά να σώσει τις ζωές όσων Ελλήνων θα καταλήξουν σε κρεβάτι νοσοκομείου ή ΜΕΘ…

ΚΙΝΑΛΛ: Δεν θα αφήσουμε τον κ. Πέτσα να κάνει προσωπικό παιχνίδι

Δριμεία κριτική άσκησε στην κυβέρνηση, με αφορμή την νέα λίστα Πέτσα προς τηλεοπτικούς σταθμούς ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛΛ Μιχάλης Κατρίνης. Μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη, τόνισε ότι η επίμαχη διάταξη «ουσιαστικά εξουσιοδοτεί τον κ. Πέτσα να διοχετεύει εν λευκώ κρατικό χρήμα με τους δικούς του όρους και προϋποθέσεις, χωρίς διαφάνεια και έλεγχο της Βουλής. «Δεν θα αφήσουμε τον κ. Πέτσα να κάνει προσωπικό παιχνίδι, προς όφελος της κυβέρνησης μέσα από εκστρατείες» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛΛ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here