Ο περιφερειάρχης Αιγαίου επιχειρεί να εμπλέξει μαθητές σε αντιπροσφυγικές δράσεις-Για «παιδομάζωμα» μιλά ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια απαράδεκτη ενέργεια προέβη ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Κ. Μουντζούρης, επιχειρώντας νε εμπλέξει σχολεία και μαθητές σε ρατσιστικής υφής, αντιπροσφυγικά συλλαλητήρια, τα οποία οργανώνει!

Συγκεκριμένα, απηύθυνε πρόσκληση-πρόκληση προς τα προεδρεία των 15μελών στα σχολεία της Μυτιλήνης με θέμα: «ενημέρωση και συζήτηση» για τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται να γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα (στις 22 και 23 Ιανουαρίου) στη Μυτιλήνη.

Τη σχετική πρόσκληση υπογράφει ο υπεύθυνος αντιπεριφερειάρχης για το προσφυγικό ζήτημα, Δημήτρης Κουρσουμπάς.

Η αφίσα για τις κινητοποιήσεις (η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ιδέα αποκλειστικά του περιφερειάρχη) είναι χαρακτηριστική: «Θέλουμε πίσω τα νησιά μας… Θέλουμε πίσω τη ζωή μας…» αναφέρεται ως κεντρικό μήνυμα.

Έντονο προβληματισμό, πάντως, δημιουργεί και το γεγονός ότι η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Μυτιλήνης έσπευσε να ανακοινώσει ότι «στηρίζει και συμμετέχει ενεργά» στις κινητοποιήσεις.

Για παιδομάζωμα μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ

Με δήλωσή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς κατηγορεί τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου πως επιχειρεί «παιδομάζωμα» των μαθητικών συμβουλίων.

«Ντροπή και μόνο ντροπή για το κατάντημα των τοπικών μας αρχόντων», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γ. Μπουρνούς, τονίζοντας πως «τα νησιά μας δεν τελούν υπό κατάληψη, αλλά υπό εγκατάλειψη».

Η δήλωση του Γ. Μπουρνούς

«Παιδομάζωμα» των μαθητικών συμβουλίων επιχειρεί να κάνει αύριο (Δευτέρα) ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου εν όψει της κινητοποίησης της Τετάρτης.

Τι θα πει, άραγε, ο κ. Μουτζούρης στους 16χρονους και 17χρονους μαθητές;

Θα τους μιλήσει για την αξία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας; Θα τους πει για την εγκληματική κυβερνητική πολιτική στο προσφυγικό; Θα τους πει έστω για τα πραγματικά αιτήματα, την αποσυμφόρηση προς την ενδοχώρα και την εναντίωση στη δημιουργία κλειστού κέντρου-φυλακής στη Λέσβο;

Ή θα τους κάνει κατήχηση για τα «4000 χρόνια της θρησκείας», το «ελληνικό IQ» και τον «κίνδυνο φυλετικής αλλοίωσης» με σιγοντάρισμα από τον κ. Χατζηκομνηνό;

Ντροπή και μόνο ντροπή για το κατάντημα των τοπικών μας αρχόντων. Ας αφήσουν τα «παιδομαζώματα» και τα ακροδεξιά τους παραληρήματα κι ας εναντιωθούν στην πράξη στα σχέδια της δικής τους κυβέρνησης. Τα νησιά μας δεν τελούν υπό κατάληψη, αλλά υπό εγκατάλειψη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here