Ο πάρα πολύ Μεγάλος (απρόσιτος) για τους αναπήρους Περίπατος της Αθήνας

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Αν οι καταγγελίες – εκ μέρους της Κίνησης Χειραφέτησης Αναπήρων, Μηδενική Ανοχή – ισχύουν, τότε το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο και πάρα πολύ βαθύ. Είναι πολύ πιο μεγάλο και πολύ πιο βαθύ απ’ όσο μεγάλο και βαθύ (ήδη) ήταν τα τελευταία χρόνια της στοιχειώδους τήρησης των αντί-ρατσιστικών προσχημάτων.
Σύμφωνα με την καταγγελία, λοιπόν, ο μέγας σχεδιασμός των μεγάλων σχεδιαστών του Μεγάλου Περιπάτου του μεγαλύτερου μακράν δήμου της χώρας
✔ΔΕΝ επιτρέπει την είσοδο στα οχήματα που έχουν αναπηρικό σήμα.
✔Ενώ την επιτρέπει (και καλά κάνει): σε μέλη της Κυβέρνησης, Υφυπουργούς, Γενικούς Γραμματείς, Ειδικούς Γραμματείς και Υπηρεσιακούς Γραμματείς, Βουλευτές, Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, σώματα ασφαλείας, ένοπλες δυνάμεις, ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας , προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής, μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών, TAXI και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
✔ΔΕΝ προβλέπει οριοθετημένες θέσεις στάθμευσης για οχήματα αναπήρων (4067/12, άρθρο 26, επιβάλλεται να εξασφαλίζεται ποσοστό 5% των χώρων στάθμευσης για χρήση αναπηρικών αυτοκινήτων).
Δεδομένων των πιο πάνω και συνυπολογιζομένου ότι: 1) Τα μέσα μαζικής μεταφοράς διότι δεν είναι προσβάσιμα, και 2) καμιά επιπρόσθετη διαμόρφωση ανεμπόδιστων διαδρομών σχεδιαστικά δεν προβλέπεται.
✔Ο «Μεγάλος Περίπατος» της Αθήνας αποτελεί καρπό απαγορευμένο 100% για τα εμποδιζόμενα άτομα!

Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω για τη Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων Μηδενική Ανοχή και για τους χιλιάδες αναπήρους ανθρώπους στο όνομα (των δικαιωμάτων) των οποίων διαμαρτύρεται; Σημαίνουν ότι πλέον ‘‘η πόλη της Αθήνας γίνεται περισσότερο αφιλόξενη για εμάς’’. Και πώς οι της Κίνησης επικοινωνούν την ως άνω σημασία προς όλους τους ‘‘άλλους’’ ώστε να την κάνουν (και) κτήμα τους; Κάπως έτσι: ‘‘Ότι δεν θα μας συναντήσετε εκεί έξω δεν σημαίνει και ότι δεν υπάρχουμε…’’

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here