Ο Ολυμπιακός τινάζει το πρωτάθλημα μπάσκετ στον αέρα-Δεν κατεβαίνει στα play offs

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ιδιοκτήτες του μπασκετικού Ολυμπιακού, ανακοίνωσαν πως οι ερυθρόλευκοι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στα play offs και αποχώρησαν από το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, το οποίο αποφάσισε την έναρξη των παιχνιδιών από τo Σαββατοκύριακο και την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, που προβλέπει την 16 ομάδες από τη νέα σεζόν και υποβιβασμό τεσσάρων στην Α2. Όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση, όποια ομάδα δεν κατέβει σε παιχνίδι των play offs υποβιβάζεται αυτομάτως στην δεύτερη κατηγορία.

«Συμμετείχαμε στη συζήτηση, αλλά τώρα αγνοούν τις δικαστικές αποφάσεις. Άλλα έλεγε η ίδια νομική σύμβουλος πριν από μερικές μέρες, άλλα λέει τώρα. Ας ξεκινήσουν μόνοι τους τα playoffs», ανέφεραν μετά την αποχώρησή τους και πρόσθεσαν: «Υπήρχαν ψύχραιμες φωνές όπως αυτή των κ.κ. Αγγελόπουλου – Γουλιέλμου, καταλαβαίνουν τι πάει να γίνει. Προσπάθησαν να έρθουν με το μέρος μας, είναι λογικοί άνθρωποι. Τους αγνοούν, κυρίως οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Είναι υπεύθυνοι των πράξεών τους, δεν έγινε καμία συζήτηση για τη διαιτησία».

Υπενθυμίζεται πως ο Ολυμπιακός, διαμαρτυρόμενος για τη διαιτησία, έχει ανακοινώσει πως δεν πρόκειται να κατέβει σε αγώνα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οι δύο ομάδες, βάσει της βαθμολογίας την οποία επικύρωσε ο ΕΣΑΚΕ, αναμετρούνται στην πρώτη φάση των play offs. Αν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι υλοποιήσουν τα όσα έχουν ανακοινώσει τότε ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΑΚΕ, θα πέσει αυτομάτως κατηγορία. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός, αν και αρχικά είχε ανακοινώσει πως αποσύρεται οριστικά από το ελληνικό πρωτάθλημα, τελικά θα συμμετάσχει κανονικά στα play offs. 

Σημειώνεται πως οι ερυθρόλευκοι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με την Αδριατική Λίγκα, μια διεθνής διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν κορυφαίες ομάδες από τη Σερβία, την Κροατία, τη Σλοβενία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο, ώστε την επόμενη χρονιά να αγωνιστούν σε αυτήν και όχι στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε με ομοφωνία των 13 παρουσών ΚΑΕ στην σημερινή συνεδρίαση:

  • Να προτείνει προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ την αναδιάρθρωση του Πρωταθλήματος της επόμενης αγωνιστικής αγωνιστικής περιόδου με συμμετοχή 16 ΚΑΕ, τον μη υποβιβασμό των ομάδων που κατέλαβαν την 13η και την 14η θέση του πίνακα της βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου 2018-19, και τον υποβιβασμό τεσσάρων (4) ομάδων μετά την λήξη του Πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2019-20. Η αναδιάρθρωση δεν θα θίγει τον υποβιβασμό ΚΑΕ για τους αναφερόμενους στα άρθρα 5 της Ειδικής Προκήρυξης και 32 του Κανονισμού Πρωταθλήματος λόγους, ήτοι λόγω μη συμμετοχής σε αγώνες του Πρωταθλήματος με υπαιτιότητας τους ή αποβολής τους όπως προβλέπουν οι ανωτέρω διατάξεις.
  • Επικύρωσε την βαθμολογία της κανονικής περιόδου της Betshop Basket League 2018-19 και αποφάσισε την έναρξη των πλέι οφ το προσεχές Σάββατο.
  • Συμφώνησε για την επιστροφή στο καθεστώς κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και εξουσιοδότησε την ομάδα εργασίας για να διαμορφώσει το τελικό πλάνο ενεργειών για την σεζόν 2019-20.
  • Συμφώνησε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στην διαιτησία ύστερα από διαβούλευση με τον Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.
  • Επίσης, πως πρέπει να αυστηροποιηθεί το πειθαρχικό πλαίσιο για παραπτώματα των ιδιοικτητών, των παραγόντων των ΚΑΕ και όλων των εμπλεκομένων στο Πρωτάθλημα.
  • Συμφωνήθηκε, τέλος, η δημιουργία οδικού χάρτη μετά από συναντήσεις των ιδιοκτητών για τις δομικές αλλαγές που άπτονται όλων των θεμάτων του επαγγελματικού μπάσκετ και οι οποίες θα ψηφιστούν μετά το τέλος του Πρωταθλήματος της φετινής αγωνιστικής περιόδου».

 Ολυμπιακός: «Παράνομη η επικύρωση της βαθμολογίας»

Μετά την επικύρωση της βαθμολογίας της Basket League από τον ΕΣΑΚΕ, κι ενώ εκκρεμεί η προσφυγή του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ, οι ερυθρόλευκη ανακοίνωσαν πως θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. «Με τη σημερινή του απόφαση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Σ.Α.Κ.Ε προχώρησε, κατά παράβαση των διατάξεων του αθλητικού Ν. 2725/1999, στην επικύρωση του πίνακα βαθμολογικής κατάταξης του Πρωταθλήματος, ενόσω εκκρεμεί η εκδίκαση της προσφυγής μας στο Α.Σ.Ε.Α.Δ. Η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός αρνείται να νομιμοποιήσει οποιαδήποτε διαδικασία, η οποία καταστρατηγεί την αθλητική νομοθεσία και δηλώνουμε ότι πρόκειται να στραφούμε νομικά εναντίον κάθε αρμοδίου νομικού και φυσικού προσώπου που συνέδραμε στη λήψη της εν λόγω απόφασης», αναφέρουν.

Γιαννακόπουλος: «Οι κότες το έσκασαν»

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δήλωσε πως ό,τι αποφασίστηκε στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ καλύπτει όλες τις ομάδες. Μιλώντας για την αποχώρηση του Ολυμπιακού από τη συνεδρίαση ανέφερε: ««Στις 13/2 είδαμε τις κότες να το σκάνε, σήμερα οι κότες το ξανάσκασαν».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here