Ο Ολυμπιακός δεν πάει ΟΑΚΑ-Ολοταχώς για Α2

Ο Ολυμπιακός δεν θα αγωνιστεί σήμερα (19:00) στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για τα πλέι οφ τη Basket League. Η ΚΑΕ ενημέρωσε επίσημα την αστυνομία και όλους τους αρμόδιους φορείς ότι η ομάδα δεν θα πάει στο κλειστό του ΟΑΚΑ και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι βάσει των κανονισμών του ΕΣΑΚΕ, ο Ολυμπιακός –αν δεν δικαιωθεί στο ΑΣΕΑΔ- θα υποβιβαστεί στην Α2, γεγον΄ςο που θα σημαίνει την πλήρη αποσάρθρωση του ελληνικού μπάσκετ.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός κατέθεσε επίσης στο ΑΣΕΑΔ το υπόμνημα που προβλέπονταν. Αφορά την προσφυγή του Ολυμπιακού κατά του παράνομου ορισμού των διαιτητών την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου υποστηρίζοντας ότι αντί να είναι τρία (έως 5) τα μέλη της ΚΕΔ στη διαδικασία, ήταν μόλις δύο. Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός δικαιωθεί, θα ζητήσει την επανάληψη της 26ης αγωνιστικής, λόγω «παράνομης διαδικασίας».

Θυμίζουμε ότι στην συγκεκριμένη κλήρωση υπήρχαν μόνο δύο από τα πέντε μέλη της Επιτροπής (Κορομηλάς και Ταβουλαρέας) και σύμφωνα με τους «ερυθρόλευκους» αυτό είναι παράνομο καθώς στο καταστατικό αναφέρεται ότι στις κληρώσεις των διαιτητών πρέπει να υπάρχει πλειοψηφία, δηλαδή να συμμετέχουν από τρία έως πέντε μέλη.

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει πάντως και δεύτερη προσφυγή στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο, η οποία είναι κατά του ΕΣΑΚΕ για την «βιαστική επικύρωση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here