Ο Ολυμπιακός παραμένει στο Champions League, η θέση του Παναθηναϊκού

Το CAS απέρριψε την προσφυγή του Παναθηναϊκού κατά της πρωτοβάθμιας απόφασης της UEFA, που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί κανονικά στο Champions League και θα μάθει τους αντιπάλους στη φάση των ομίλων την Πέμπτη (27/8) στην κλήρωση που θα γίνει στο Μόντε Κάρλο. Ποια είναι η θέση το Παναθηναϊκού.

Το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο της Λωζάνης (CAS), λοιπόν, δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς των Πρασίνων και έτσι οι Ερυθρόλευκοι παραμένουν και παράλληλα προετοιμάζονται αγωνιστικά για τους αγώνες στο Champions League. 

Η προσφυγή του Παναθηναϊκού έπεσε στο κενό, αλλά από τη διοίκηση του «Τριφυλλιού» ανέφεραν, ότι ο εκπρόσωπος της UEFA κατά τη διάρκεια της διαδικασίας είπε πως, εάν συντρέξουν λόγοι στο εγγύς μέλλον μπορεί να επανεξετάσει τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι Πράσινοι επισήμαναν ότι για πρώτη φορά το Appeals Body της UEFA που εκδίκασε την καταγγελία στις 23/7 δεν αποφάσισε επί του θέματος, αναφέροντας ότι θα περιμένει την ετυμηγορία του CAS.

Συμπλήρωσαν δε, ότι είναι καταγεγραμμένα και εν ισχύ όσα είπε στις 30/6 το δεξί χέρι του Μισέλ Πλατινί και Γενικός Γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο:

«Το πειθαρχικό σώμα της UEFA έχει προσωρινά δεχθεί τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν έρευνες στην Ελλάδα και η κατάσταση μπορεί να αλλάξει. Όπως γνωρίζετε αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει χρόνο. Χρειαζόμαστε καθαρά στοιχεία. Πιστεύω ότι τα όργανα μας είναι αυστηρά όταν συναντούν στημένα ματς. Εάν υπάρχει κάποιο στοιχείο θα ληφθεί υπόψη. Αυτός είναι ξεκάθαρος κανόνας όπως και ότι αυτομάτως αποκλείεται κάθε σύλλογος που εμπλέκεται σε στημένα ματς».

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, «η μάχη για ένα καθαρό ποδόσφαιρο χωρίς υπόγειες διαδρομές και σημαδεμένα χαρτιά συνεχίζεται» και «αυτή ήταν και παραμένει πάγια θέση της ΠΑΕ».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here