Ο Ολυμπιακός μαζί με την UNICEF στο πλάι των παιδιών όλου του κόσμου

Ο Ολυμπιακός και η UNICEF ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους με σκοπό περιορίσουν τα προβλήματα του υποσιτισμού και της πείνας των παιδιών, αλλά και την απώλεια πρόσβασης στην εκπαίδευση. Έτσι, οι Πειραιώτες θα είναι παρόντες για μία ακόμη χρονιά στον Μεγάλο Τηλεμαραθώνιο Αγάπης της UNICEF που θα γίνει την Δευτέρα (12/12) και θ’ αρχίσει από τις 18:00.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν παρόντες και στη συνέντευξη Τύπου που έγινε την Παρασκευή (9/12) στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, ώστε να παρουσιαστεί ο Τηλεμαραθώνιος Αγάπης.

Οι Πραξιτέλης Βούρος και Παναγιώτης Ρέτσος είπαν πόσο περήφανοι είναι που εκπροσωπούν τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει μεγάλες κοινωνικές ευαισθησίες και έχει συνάψει συνεργασία με τη UNICEF εμβολιάζοντας ήδη 2 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον πλανήτη. Παράλληλα παρέδωσαν μπάλες και φανέλες υπογεγραμμένες απ’ όλους τους παίκτες τα οποία θ’ αποτελέσουν πολύτιμα αντικείμενα της δημοπρασίας που θα γίνει Την Δευτέρα. Στην εκδήλωση ήταν παρούσα επίσης για λογαριασμό του Ολυμπιακού η Υπεύθυνη Συνεργασίας με την UNICEF, κα. Βερούσκα Γεωργαντή, αλλά και ο Υπεύθυνος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Δομένικος Μασούλας.

Ο Πραξιτέλης Βούρος ανέφερε: «Αποτελεί για εμάς μεγάλη χαρά και τιμή που βρισκόμαστε εδώ μαζί σας, για να στηρίξουμε τον ετήσιο Τηλεμαραθωνιο της UNICEF. Ολόκληρη η οικογένεια του Ολυμπιακού, με πρωτοβουλία του Προέδρου μας κ. Βαγγέλη Μαρινακη, είμαστε κομμάτι της μεγάλης προσπάθειας που κάνουμε τα τελευταία χρόνια με την UNICEF ώστε να βοηθήσουμε όλα εκείνα τα παιδιά που μας έχουν πραγματικά ανάγκη. Ειδικά εγώ που προέρχομαι από ένα μέρος (σ.σ.: Μυτιλήνη) όπου τον τελευταίο καιρό υπάρχουν αρκετοί πρόσφυγες, φυσικά ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, καταλαβαίνω πολύ καλά πόσο σημαντική είναι η προσπάθεια που γίνεται. Ας συμμετάσχουμε λοιπόν όλοι στον μεγάλο Τηλεμαραθώνιο της Δευτέρας για να σώσουμε παιδικές ζωές».

Ο Παναγιώτης Ρέτσος από την πλευρά του, τόνισε: «Είμαστε πραγματικά πολύ υπερήφανοι τόσο για την σημερινή μας παρουσία εδώ μαζί σας, όσο και για την μεγάλη συνεργασία που έχουμε με την UNICEF τα τελευταία χρόνια και που έχει οδηγήσει στον εμβολιασμό εκατομμυρίων παιδιών σε όλο το κόσμο! Είμαστε στο πλευρό αυτών των παιδιών που βιώνουν το σκληρό πρόσωπο της ζωής 365 ημέρες το χρόνο, και σας καλούμε και εσάς να συμμετάσχετε στον φετινό Τηλεμαραθώνιο της Δευτέρας με ό,τι μπορεί να διαθέσει ο καθένας μας. Κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη».

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε και η γνωστή τραγουδίστρια, Γλυκερία, η οποία ερμηνεύει ένα τραγούδι που γράφτηκε ειδικά για το έργο της UNICEF με αφορμή τον επικείμενο εορτασμό των 70 χρόνων του μεγαλύτερου οργανισμού υποστήριξης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών, ο οποίος συμπίπτει και έχει συνδεθεί με την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού (11 Δεκεμβρίου). Το τραγούδι έχει τίτλο «Τα Παιδιά Όλου Του Κόσμου» και το υποδέχθηκαν άπαντες στην αίθουσα με ένα θερμό χειροκρότημα. Η ίδια η ερμηνεύτρια αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν τα αγαθά που υπάρχουν σε όλο τον πλανήτη να μην είναι αρκετά ώστε να θρέψουν όλους και να μην υπάρχουν παιδιά που πεινάνε.

Η κα. Σοφία Τζιτζίκου, Πρόεδρος της UNICEF Ελλάδος, μίλησε γενικότερα για το έργο που γίνεται ενώ τόνισε πως είναι απαραίτητο ν’ αγκαλιάσει ο κόσμος τον Τηλεμαραθώνιο ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για τον τόσο σπουδαίο αυτό σκοπό.

Ο ηθοποιός και stand up comedian, κ. Γιώργος Χατζηπαύλου, είπε πως από μικρό παιδί προμηθεύονταν τα είδη της UNICEF και είχε καταλάβει πόσο σημαντικό είναι το έργο που επιτελεί.

Η Youth ambassador της Εκστρατείας Emergency lessons της UNICEF, η 15χρονη Μαρία Ζούρα, αναφέρθηκε στις εμπειρίες της από πρόσφατα ταξίδια στην Ιορδανία και άλλα μέρη όπου παιδιά αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης και επίσης κάλεσε άπαντες να βοηθήσουν όσο μπορούν.

rsz_11582474

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here