Ολυμπιακός και UNICEF δίπλα στους πρόσφυγες, Ιντέγε και Μαζουακού μοίρασαν δώρα

Το κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε για μια ακόμη φορά ο Ολυμπιακός, που μαζί με τη UNICEF, βρέθηκε δίπλα στους πρόσφυγες. Την Τρίτη (12/4), οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, Μπράουν Ιντέγε και Αρτούρ Μαζουακού βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις που φιλοξενούν πρόσφυγες στον Ελαιώνα, όπου μοίρασαν καινούριες μπάλες του Ολυμπιακού, παιχνίδια, παζλ, τετράδια ζωγραφικής, ξυλομπογιές, λούτρινα κουκλάκια και κάθε είδους παιχνίδι. Ενώ, με τους ενήλικες πρόσφυγες που βρίσκονταν εκεί, έφτιαξαν ομάδες που τέθηκαν αντιμέτωπες και επιδόθηκαν σε έναν αγώνα αγάπης.

Το «παρών» έδωσαν επίσης ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Κωνσταντίνος Καρδιασμένος, ο κ. Ηλίας Λυμπέρης, Γενικός Διευθυντής της UNICEF Ελλάδας και η κα. Βερούσκα Γεωργαντή, Υπεύθυνη Συνεργασίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τη UNICEF.

Λίγο πριν αποχωρήσουν από το κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα, οι Ιντέγε και Μαζουακού εξέφρασαν στην κάμερα του Olympiacos TV την αστείρευτη χαρά τους, για την παρουσία τους εκεί, αλλά και την περηφάνια τους, που είχαν τη δυνατότητα να γίνουν κοινωνοί του έργου της UNICEF και του Ολυμπιακού!

ÄÉÁÍÏÌÇ ÐÁÉ×ÍÉÄÉÙÍ ÁÐÏ ÔÏÕÓ ÐÏÄÏÓÖÁÉÑÉÓÔÅÓ ÔÏÕ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ ÌÁÆÏÕÁÊÏÕ ÊÁÉ ÉÍÔÅÃÅ ÓÅ ÓÕÍÅÑÃÁÓÉÁ ÌÅ ÔÇÍ UNICEF ÓÔÏ ÊÅÍÔÑÏ ÖÉËÏÎÅÍÅÉÁÓ ÐÑÏÓÖÕÃÙÍ ÓÔÏÍ ÅËÁÉÙÍÁ

«Νιώθω πραγματικά μεγάλη ευγνωμοσύνη που μου δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχω σε μία τόσο σημαντική ενέργεια, όπως αυτή εδώ σήμερα! Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά την αξία όσων κάνει η UNICEF και ο Ολυμπιακός, οι οποίοι βοηθάνε πραγματικά όλα τα παιδιά τα οποία βρίσκονται σε ανάγκη. Εμβολιάζουν μωρά, κάνουν πραγματικά τα πάντα για να μπορέσουν τα παιδιά αυτά να προχωρήσουν μπροστά.

Με γεμίζει πραγματικά ευγνωμοσύνη και νιώθω υπερήφανος που συμμετέχω σε αυτή την πρωτοβουλία.

Είμαι επίσης υπερήφανος για τον Σύλλογό μου, τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ο οποίος μπορεί και βοηθάει με κάθε τρόπο στην ευτυχία αυτών των ανθρώπων, αυτών των παιδιών. Το να μπορούμε να προσφέρουμε χαμόγελο σε αυτά τα παιδιά είναι κάτι υπέροχο. Ο Πρόεδρός μας κάνει κάτι πολύ σημαντικό και είμαι πολύ περήφανος για αυτό. Το να είμαι εδώ μαζί τους, έστω και για λίγο, για λίγη ώρα, και να τους δίνω χαρά, με κάνει και εμένα να παίρνω χαρά» τόνισε ο Μαζουακού.

ÄÉÁÍÏÌÇ ÐÁÉ×ÍÉÄÉÙÍ ÁÐÏ ÔÏÕÓ ÐÏÄÏÓÖÁÉÑÉÓÔÅÓ ÔÏÕ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ ÌÁÆÏÕÁÊÏÕ ÊÁÉ ÉÍÔÅÃÅ ÓÅ ÓÕÍÅÑÃÁÓÉÁ ÌÅ ÔÇÍ UNICEF ÓÔÏ ÊÅÍÔÑÏ ÖÉËÏÎÅÍÅÉÁÓ ÐÑÏÓÖÕÃÙÍ ÓÔÏÍ ÅËÁÉÙÍÁ

Ενώ ο Ιντέγε από την πλευρά του είπε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ σημαντικό, το ότι έχουμε έρθει εδώ σήμερα, να δούμε από κοντά αυτούς τους ανθρώπους. Υποφέρουν πολύ. Μετά από όλα όσα έχουν περάσει στη ζωή, είναι το καλύτερο πράγμα για τη UNICEF και τον Ολυμπιακό το να βρίσκονται εδώ και να βοηθούν με ό,τι έχουν στη διάθεσή τους.

Θέλω να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον Ολυμπιακό και τη UNICEF για αυτές τις ευγενικές χειρονομίες προς τους ανθρώπους αυτούς -και όχι μόνο. Το να βλέπω όλα αυτά τα παιδιά εδώ είναι ιδιαίτερα συγκινητικό για εμένα προσωπικά. Έχουν όνειρα αυτά τα παιδιά, να ζήσουν τη ζωή τους, όμως εκείνη δεν τους τα έχει φέρει όπως εύχονταν.

Ερχόμενος σήμερα εδώ, είδα μερικούς πιθανούς αυριανούς ποδοσφαιριστές (σ.σ. χαμογελώντας και εννοώντας το πόσο απόλαυσε το παιχνίδι μαζί τους). Ανθρώπους οι οποίοι αύριο-μεθαύριο θα μπορούν να συμβάλλουν ενεργά στην κοινωνία. Είναι καλό το να μπορούμε να τους βοηθήσουμε, προσφέροντας ό,τι έχουμε στη διάθεσή μας και χαίρομαι που ήρθαμε σήμερα εδώ για να τους στηρίξουμε».

883282

Παράλληλα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός εν όψει της φιέστας που θα ακολουθήσει το Κυριακάτικο παιχνίδι με την Καλλονή, θα διαμορφώσει έναν κομμάτι από τον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου «Καραϊσκάκης», δημιουργώντας ένα πάρκο δραστηριοτήτων για τους φιλάθλους της ομάδας. Το πάρκο θα περιλαμβάνει:

1.Τρένο που θα κινείται περιμετρικά του Σταδίου
2. Face Painting
3. Πολλά μεγάλα φουσκωτά παιχνίδια
4. Φουσκωτό mini Λούνα Παρκ
5. Football Target
6. Φουσκωτά Τέρματα
7. Διπλό Bungee Trampoline

Επιπλέον, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου θα υπάρχουν Photo Spots με «παίκτες» της ομάδας, καθώς και το Vodafone Photo Booth.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here