Ο Οίκος Moody’s υποβαθμίζει πάλι τη Τουρκία-Αντίδραση της Αγκυρας

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s  υποβάθμισε περαιτέρω την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας στην βαθμίδα «Β1» από «Ba3», διατηρώντας παράλληλα «αρνητική» προοπτική.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση του αμερικανικού οίκου, ο κίνδυνος κρίσης στο ισοζύγιο πληρωμών συνεχίζει να αυξάνεται και μαζί του και ο κίνδυνος αθέτησης πληρωμών από πλευράς του τουρκικού κράτους.

Τον περασμένο Αύγουστο η Moody’s είχε υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας σε Ba3 –τρεις βαθμίδες στην κατηγορία ‘junk’ (σκουπίδια).

Η αντίδραση της Τουρκίας

Άμεση ήταν η αντίδραση της Τουρκίας η οποία υποστήριξε με ανακοίνωση ότι η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας από την Moody’s δεν συμβαδίζει με τους οικονομικούς δείκτες της χώρας.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η απόφαση δεν συμβαδίζει με τους βασικούς δείκτες της τουρκικής οικονομίς και ως εκ τούτου εγείρει ερωτηματικά για την αντικειμενικότητα και την αμεροληψία της ανάλυσης του οργανισμού», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επανειλημμένα επιτεθεί στους οίκους αξιολόγησης για τις επικρίσεις που διατυπώνουν σε βάρος της τουρκικής οικονομίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here