Ο ΟΗΕ καταδικάζει την υπερβολική χρήση βίας των Ισραηλινών

Για υπερβολική χρήση βίας εναντίον των Παλαιστινίων κατέκρινε τις ισραηλινές δυνάμεις ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, τη στιγμή που κλιμακώνονται η ένταση στη Δυτική Όχθη. Σύμφωνα με το Παλαιστινιακό πρακτορείο Maan έφτασνα τους 30 οι νεκροί Παλαιτίνιοι από την αρχή του Οκτώβρη.

Ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ  Μπαν Γκι Μουν, Στεφάν Ντουζαρίτς, καταδίκασε «όλες τις πράξεις τρομοκρατίας τις οποίες παρακολουθήσαμε στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη».

Σχετικά με τη χρήση βίας από τις ισραηλινές δυνάμεις, ο κ. Ντουζαρίτς παρατήρηση ότι αυτή συμβάλλει στην επιδείνωση της κατάστασης και στη δημιουργία ενός φαύλου κύκλου μάταιης αιματοχυσίας.

«Ο Μπαν Γκι Μουν εξακολουθεί να ανησυχεί πολύ για την αδιάκοπη βία παρά τις προσπάθειες των δύο πλευρών να κοπάσει η ένταση» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του γ.γ. του Οργανισμού.

Στους 30 οι νεκροί Παλαιστίνιοι, λέει το πρακτορείο Μaan

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο στο στρατόπεδο προσφύγων Νταχέισα, την Τρίτη το απόγευμα, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη βόρεια είσοδο της Βηθλεέμ, δήλωσαν γιατροί, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό πρακτορείο Maan

 

Ο Μουτάζ Ιμπραχίμ Ζαουάχρε, 27 ετών πυροβολήθηκε στήθος και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μπέιτ Τζάλα σε κρίσιμη κατάσταση, όπου σύντομα υπέκυψε, έλεγαν ιατρικές πηγές στο πρακτορείο Μαάν.

Συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων αμάχων και ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων ξεσπούν κοντά στο Τείχος στην είσοδο της Βηθλεέμ, σχεδόν καθημερινά τις τελευταίες δέκα μέρες, εν μέσω συνεχιζόμενων συγκρούσεων στην υπόλοιπη κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, και τη Λωρίδα της Γάζας.

Τριάντα Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις από τις αρχές Οκτώβρη, 17 εκ των οποίων κατά τη διάρκεια συγκρούσεων.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here