Ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε την «απολογία» του γιου του για τη συνάντηση με τη ρωσίδα δικηγόρο

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να έγραψε την «απολογία» του υιού του σχετικά με την συνάντηση που είχε με τη Ρωσίδα δικηγόρο, τον Ιούνιο του 2016. Σύμφωνα με την νεότερη εκδοχή, δεν συζητήθηκε η ζημιά που μπορεί να γίνει στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι, αλλά οι υιοθεσίες παιδιών από τη Ρωσία.

Την πληροφορία περί προσωπικής ανάμειξης του προέδρου στη σύνταξη της επίσημης θέσης του γιου του για τη συνάντηση με την δικηγόρο μετέδωσαν το ABC, η Washington Post και οι Times της Νέας Υόρκης.

Αρχικά οι σύμβουλοι του προέδρου συμφώνησαν να υπάρξει μια ανακοίνωση, «που δεν θα απαξιωνόταν αργότερα, σε περίπτωση που έβγαιναν στην επιφάνεια περισσότερες λεπτομέρειες».

Όμως, η απόφαση άλλαξε και ενώ ο πρόεδρος Τραμπ επέστρεφε στην Ουάσινγκτον από το ταξίδι του στην Γερμανία για την G20.

Έτσι, η ανακοίνωση έλεγε ότι ο υιός του προέδρου συζήτησε με την δικηγόρο το πρόγραμμα υιοθεσίας παιδιών από την Ρωσία και όχι τα ζητήματα της προεκλογικής εκστρατείας, δηλαδή πώς θα γίνει μεγαλύτερη ζημιά στην υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Ο υιός Τραμπ είχε λάβει μήνυμα από έναν γνωστό του, τον εκπρόσωπο του τραγουδιστή και επιχειρηματία Εμίν Αγκαλάροφ, η οικογένεια του οποίου διατηρεί στενές σχέσεις με εκείνη του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Στο μήνυμα αυτό ο σύμβουλος δημοσίων σχέσεων Ρομπ Γκόλντστοουν ανέφερε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας της Ρωσίας προσφέρθηκε, μέσω του πατέρα του Αγκαλάροφ, να δώσει στο επιτελείο του Τραμπ «πληροφορίες και επίσημα έγγραφα» που ενοχοποιούσαν τη Χίλαρι Κλίντον.

«Ο γενικός εισαγγελέας της Ρωσίας… προσφέρθηκε να παράσχει στο προεκλογικό (επιτελείο) του Τραμπ μερικά επίσημα έγγραφα και πληροφορίες που θα ενοχοποιούσαν τη Χίλαρι και τις συναλλαγές της με τη Ρωσία και θα ήταν πολύ χρήσιμα στον πατέρα σας» ανέφερε ένα από τα μηνύματα που στάλθηκε στις 3 Ιουνίου 2016 στον Ντόναλντ Τραμπ τον νεότερο από τον Γκόλντστοουν.

«Πρόκειται προφανώς για ευαίσθητες πληροφορίες προερχόμενες από πολύ υψηλό επίπεδο αλλά είναι τμήμα της υποστήριξης της Ρωσίας και της κυβέρνησής της προς τον κ. Τραμπ» συνέχιζε το μήνυμα του Γκόλντστοουν, ο οποίος ρωτούσε αν ο υιός Τραμπ είναι έτοιμος να μιλήσει με τον Εμίν Αγκαλάροφ για το θέμα.

«Αυτή τη στιγμή ταξιδεύω αλλά ίσως μπορώ να μιλήσω πρώτα στον Εμίν. Θα έλεγα ότι έχω λίγο χρόνο και, αν ισχύουν αυτά που λέτε, μου αρέσει, ιδίως λίγο αργότερα φέτος το καλοκαίρι» απάντησε ο «τζούνιορ».

Ακολούθησε ανταλλαγή μηνυμάτων προκειμένου να κανονιστεί πρώτα μια τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Εμίν Αγκαλάροφ και του υιού Τραμπ και κατόπιν ένα ραντεβού, στις 9 Ιουνίου 2016, στον Πύργο Τραμπ, με τη δικηγόρο Νατάλια Βεσελνίτσκαγια.

Η τελευταία έφτασε στις ΗΠΑ από τη Μόσχα και παρουσιαζόταν ως «δικηγόρος της ρωσικής κυβέρνησης».

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο Τζάρεντ Κούσνερ, ο γαμπρός του Τραμπ και ο Πολ Μάναφορτ, ο τότε διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του.

Τη συνάντηση είχε αποκαλύψει η εφημερίδα New York Times. Ο υιός Τραμπ δημοσιοποίησε ο ίδιος το περιεχόμενο των μηνυμάτων ώστε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια.

«Η γυναίκα, όπως είπε η ίδια δημοσίως, δεν ήταν εκπρόσωπος της (ρωσικής) κυβέρνησης» και «ήθελε να μιλήσει για τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας» εξήγησε τότε ο υιός Τραμπ.

Τότε, δεν έγινε λόγος για τις υιοθεσίες…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here