Ο Νετανιάχου, διορθώνει τον Γκάμπριελ για τα «δύο κράτη»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου διέκοψε και διόρθωσε δημοσίως τον αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σχετικά με τη θέση της ισραηλινής κυβέρνησης αναφορικά με τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους που θα συνυπήρχε με εκείνο του Ισραήλ.

«Γνωρίζετε ότι η Γερμανία είναι πολύ θετικά διακείμενη στη λύση των δύο κρατών», δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ παρουσία του Μπ. Νετανιάχου. «Με πολλή ικανοποίηση άκουσα ότι η ισραηλινή κυβέρνηση, επίσης, τάσσεται υπέρ της λύσης των δύο κρατών», με εγγυημένα σύνορα για το Ισραήλ, συμπλήρωσε ενώπιον των δημοσιογράφων ο Γερμανός υπουργός, μετά τις συνομιλίες που είχαν οι δύο άνδρες.

«Όχι», τον διέκοψε ο κ. Νετανιάχου. «Εμείς (λέμε) ότι πρέπει να έχουμε τον έλεγχο της ασφάλειας στο δυτικό τμήμα του Ιορδάνη, πιστεύω ότι αυτή είναι η πρώτη προϋπόθεση».

«Να ορίζουμε αυτό ως ένα κράτος όταν εμείς έχουμε τον έλεγχο της ασφάλειας; Αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα και προτιμώ να μην συζητήσω για «ταμπέλες» αλλά για την ουσία», συμπλήρωσε.

Με τον έλεγχο «του δυτικού τμήματος του Ιορδάνη», ο Μπενιαμίν Νετανιάχου εννοεί ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πρέπει να συνεχίσουν να είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια στη Δυτική Όχθη.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ συναντήθηκε επίσης σήμερα με τον πρόεδρο του Κράτους της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς, στη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here