Ο νέος πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο: «Θα ανακτήσουμε την καλή εικόνα για την ομοσπονδία»

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο έκανε τις πρώτες δηλώσεις του ως πρόεδρος της FIFA και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι έρχονται καλύτερες ημέρες για την Παγκόσμια Ομοσπονδία και για το ποδόσφαιρο. Ο 45χρονος Ελβετός πρώην γενικός γραμματέας της UEFA, εκλέχθηκε με 115 ψήφους ως ο νέος πρόεδρος της FIFA (ο συνυποψήφιός του Σεΐχ Σαλμάν Αλ-Καλιφά συγκέντρωσε 88), την Παρασκευή (26/2) στη Ζυρίχη από το Έκτακτο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αντικαθιστώντας έτσι τον Σεπ Μπλάτερ.

«Θα ανακτήσουμε την καλή εικόνα για τη FIFA και όλοι θα είναι χαρούμενοι. Όσοι εμπλέκεστε με τον χώρο του ποδοσφαίρου να ξέρετε ότι θα είστε περήφανοι για τη FIFA και γι’ αυτό που η FIFA θα κάνει για το ποδόσφαιρο» τόνισε ο Τζιάνι Ινφαντίνο, δικηγόρος στο επάγγελμα.

«Η FIFA έχει περάσει λυπηρές στιγμές, εποχές κρίσης, αλλά αυτές οι εποχές ανήκουν στο παρελθόν. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και να δημιουργήσουμε γέφυρες και όχι τοίχους. Το ποδόσφαιρο σαφέστατα μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο. Οι εκλογές τελείωσαν, τώρα γυρίζουμε σελίδα και ξεκινάμε τη δουλειά μαζί. Θέλω να δουλέψω με όλους εσάς για να περάσουμε σε μία νέα εποχή στην οποία το ποδόσφαιρο θα έχει την κεντρική θέση. Πρέπει να διευρύνουμε τις μεταρρυθμίσεις αλλά επίσης χρειαζόμαστε σεβασμό. Να εστιάσουμε σ’ αυτό τον υπέροχο κόσμο του ποδοσφαίρου» πρόσθεσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here