Ο Ν. Κοτζιάς για την συνάντηση των 10 αρχαιότερων πολιτισμών στην Αθήνα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΧΡ. ΜΠΟΝΗΣ)

«Την Κυριακή, μεθαύριο, ξεκινάει η συνάντηση των κρατών με σπουδαίο ιστορικό πολιτισμό, που εξακολουθεί να είναι επίκαιρος σήμερα και να επηρεάζει την ανθρωπότητα, αποτελώντας μορφή ήπιας ισχύος, αλλά και οικονομική δύναμη», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αναφερόμενος στο Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών, δηλαδή στη συνάντηση των δέκα αρχαιότερων πολιτισμών του πλανήτη μας στην Αθήνα.

«Οργανώσαμε με πρωτοβουλία της Ελλάδος και συνδιοργανωτή τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, τη συνάντηση των 10 κρατών με σημαντικό ιστορικό πολιτισμό που είναι η Κίνα, η Ινδία, το Ιράκ, το Ιράν, η Αίγυπτος, η Ελλάδα, η Ιταλία, το Μεξικό, το Περού και η Βολιβία. Παράλληλα, έχουμε αιτήματα και από άλλες χώρες, προκειμένου να συμμετάσχουν στο μέλλον», εξήγησε ο Νίκος Κοτζιάς.

«Σε αυτή τη Διεθνή Διάσκεψη έχουμε οργανώσει και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως είναι μια συναυλία του κ. Μικρούτσικου και μια επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης.

»Έχουμε οργανώσει Επιστημονικό Συνέδριο, το οποίο θα γίνει με ακαδημαϊκούς από όλες τις προαναφερόμενες χώρες και βέβαια, το κύριο είναι η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών που θα συζητήσουμε για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε, κατά τον καλύτερο τρόπο, προς όφελος της ειρήνης και των λαών μας τη δυνατότητα και τις συνεργασίες μας στον πολιτισμό», κατέληξε ο Νίκος Κοτζιάς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here