Ο Μητσοτάκης κατάλαβε, μάλλον, ότι υπάρχει «ένα ζήτημα» με την πανδημία στην Αττική

Με σημαντική καθυστέρηση και ενώ τα κρούσματα στην Αττική είναι εκτός ελέγχου με τον αριθμό των διασωληνωμένων να πιέζει το σύστημα υγείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης… κατάλαβε ότι υπάρχει «ένα ζήτημα» στην Αττική. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του στη σύσκεψη με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων: «Να πούμε καταρχάς ότι είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει ένα ζήτημα στην Αττική το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δήλωσε ακόμα ότι :«Είμαι απολύτως έτοιμος, μετά από τη σχετική εισήγηση και της Επιτροπής σήμερα, να πάρουμε και κάποια πρόσθετα μέτρα όσον αφορά τις δημόσιες συναθροίσεις, την αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων για 14 ημέρες, μέτρα τα οποία να ενθαρρύνουν την τηλεργασία και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να περιορίσουμε τις περιττές μετακινήσεις», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έδειξε, πάντως, να μην αντιλαμβάνεται, τις πιέσεις που υφίσταται το σύστημα υγείας αφού υποστήριξε ότι αν και  αυξάνεται  ο αριθμός των διασωληνωμένων,  «δεν υπάρχει κάποια πίεση, κάποιο πρόβλημα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα. Αλλά προφανώς οι διασωληνωμένοι είναι πρωτίστως άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα και μεγάλης ηλικίας. Και κάνω και πάλι μια έκκληση, ειδικά στους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας, σε αυτούς που έχουν υποκείμενα νοσήματα, σε αυτούς που θα είναι πιο επιρρεπείς δηλαδή να αρρωστήσουν πιο βαριά, να είναι διπλά προσεκτικοί»

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here