Ο Μητσοτάκης επικρίνει το νοσηρό πολιτικό-Κατηγορεί Τσίπρα για Novartis

«Η Ελλάδα βγαίνει πάλι από το τούνελ», είναι ο τίλος του ειδικού αφιερώματος που δημοσιεύει η βελγική εφημερίδα De Tijd, με την ευκαιρία της επιστροφής της χώρας για δανεισμό στις αγορές.

Στο πλαίσιο αυτού, η συντάκτρια του δημοσιεύματος συνομιλεί με τον αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη και φιλοξενεί τις απόψεις του σε ξεχωριστό ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα αποτέλεσε την επιτομή των προβλημάτων της ευρωζώνης».

Αναφέρει:

«Ο σημαντικότερος αντίπαλος του Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επικρίνει τις «καταστροφικές διαπραγματεύσεις» της ακροαριστερής κυβέρνησης των Αθηνών: «Χάσαμε τρία χρόνια. Οι συνέπειες για την οικονομία είναι πολύ ακριβές».

Ο Μητσοτάκης διατηρεί ένα άνετο προβάδισμα έναντι του Τσίπρα στις ελληνικές δημοσκοπήσεις. Τα ποσοστά του κόμματός του κυμαίνονται γύρω στο 34%-37%, δηλαδή περίπου 10 μονάδες υψηλότερα από ό,τι το κόμμα του Τσίπρα. «Καθόλου κακά για ένα γόνο πολιτικής δυναστείας», λέει χαριτολογώντας σε μια συνομιλία στα γραφεία του κόμματός του στην Αθήνα.

Ο Μητσοτάκης κάνει εκστρατεία εναντίον του «μαρξιστή» Τσίπρα, στον οποίο προσάπτει πελατειακές σχέσεις προς όφελος συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων. Ο ίδιος ο Μητσοτάκης τάσσεται υπέρ μιας στρατηγικής περικοπών και ανάπτυξης. Η υψηλή φορολογία πρέπει να μειωθεί ώστε να υπάρξουν περισσότερα περιθώρια για επενδύσεις.

«Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα δεν συμμετείχε στις συζητήσεις για την Ευρώπη», λέει ο Μητσοτάκης: «Η χώρα εμφανιζόταν ως η επιτομή των προβλημάτων που ταλανίζουν την ευρωζώνη». Ο Μητσοτάκης επικρίνει επίσης το «νοσηρό» πολιτικό κλίμα και τον τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας και της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα του. Κατηγορεί τον Τσίπρα ότι επεμβαίνει στη δίκη για την Novartis και διαδίδει ψεύδη.

«Ο Τσίπρας θρέφει το λαϊκισμό», υποστηρίζει ο Μητσοτάκης. Τονίζει ότι ένα ακροαριστερό κόμμα συνεργάζεται στην κυβέρνηση με τους δεξιούς εθνικιστές ΑΝΕΛ».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here