Ο Μηταράκης εξήγγειλε το ασφαλιστικό Πινοσέτ-Σε ιδιώτες η επικουρική ασφάλιση-Σε κίνδυνο οι συντάξεις

Ο νέος υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης αποκάλεσε «μεγάλη αλλαγή» την πρόθεσή της κυβέρνησης της ΝΔ να γίνει κεφαλαιοποιητικό το σύστημα των επικουρικών συντάξεων – αλλαγή που αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλη τρύπα στο ασφαλιστικό, επιβαρύνοντας όλους τους ασφαλισμένους.

Ανάμεσα σε διακηρύξεις όπως για την «ψηφιακή μεταμόρφωση της χώρας (που) αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης» ή ότι «δεν θα υπάρξει καμιά μείωση συντάξεων», ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RealFm 97,8, τόνισε πως  η μεγάλη αλλαγή στο ασφαλιστικό θα γίνει στις επικουρικές συντάξεις, καθώς θα γίνει κεφαλαιοποιητικό, δηλαδή «τα χρήματα των ασφαλισμένων θα βρίσκονται στο δικό τους λογαριασμό». «Αυτό, σε συνδυασμό με την κύρια σύνταξη, θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια στους συνταξιούχους και αισιοδοξία στους σημερινούς νέους για περισσότερη ισορροπία στον ασφαλιστικό τους κουμπαρά, ανεξαρτήτως των δημοσιονομικών της χώρας» υπογράμμισε ακόμα.

Οπως έχει γραφει πολλές φορές, με το «ασφαλιστικό Πινοσέτ» που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, η δημόσια επικουρική ασφάλιση θα είναι αντικείμενο διαχείρισης από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Οι νέοι ασφαλισμένοι που θα επιλέξουν το ιδιωτικό κερδοσκοπικό σύστημα των ατομικών μερίδων θα αντιμετωπίσουν την διαρκή αβεβαιότητα του επενδυτικού κινδύνου, τις μεταβολές και τις διακυμάνσεις των αγορών.

Ο κ. Μηταράκης  στην ίδια συνέντευξη εμφανίστηκε καθησυχαστικός ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα μείωσης συντάξεων, ενώ σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση «ευελπιστεί» πως με τη βελτίωση των ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας θα μπορεί να επιτευχθεί μακροπρόθεσμα και μία αύξηση στις συντάξεις.

Κλείνοντας, ο κ. Μηταράκης επανέλαβε την εξαγγελία του πρωθυπουργού για 25% μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Επανέλαβε δε τη γνωστή επωδό πως η «αύξηση στο εισόδημα των εργαζομένων και η μείωση του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων, θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Για το μεταναστευτικό, ο κ. Μηταράκης δήλωσε ότι το θέμα του μεταναστευτικού, αλλά και το σωφρονιστικό σύστημα, «για εμάς είναι ζητήματα ασφάλειας». «Για την κυβέρνηση, η ασφάλεια των πολιτών είναι πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας» συμπλήρωσε.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μιά χαρά!!! κι αργήσανε να το κάνουν….ο καθένας θα αποφασίζει μονος του, πως θα διαθέσει τα χρηματά του για το μέλλον του…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here