Ο Μιούλερ δεν απαλλάσσει τον Τραμπ για τη ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές

Επίσημη δήλωση για την έρευνα σχετικά με τη ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλόγες των ΗΠΑ το 2016 έκανε ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ, εν όψει και της πιθανής κατάθεσής του στο Κογκρέσο. Όπως είπε, αν οι ειδικοί εισαγγελείς «ήταν πεπεισμένοι ότι ο πρόεδρος δεν έχει διαπράξει έγκλημα, θα το είχαν πει».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η έναρξη «ποινικής έρευνας εναντίον εν ενεργεία προέδρου ήταν κάτι που δεν μπορούσαμε καν να διανοηθούμε, λόγω της πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης».

Ωστόσο, δήλωσε ότι το συμπέρασμα της έρευνας ήταν ότι «υπήρξαν πολλές και συστηματικές προσπάθειες παρέμβασης στις εκλογές και αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν του κάθε Αμερικανός».

Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ έδωσε συνέντευξη Τύπου, στην οποία δήλωσε ότι η έρευνα για το σκάνδαλο της ρωσικής εμπλοκής έχει τελειώσει και ο ίδιος θα παραιτηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Επιστρέφω στον ιδιωτικό βίο», είπε.

Ωστόσο, αρνήθηκε να δώσει επιπλέον στοιχεία για την έρευνα, λέγοντας ότι δεν είναι «επιτρεπτό» για τον ίδιο να πει περισσότερα πράγματα πέρα από όσα περιλαμβάνει η έκθεση και η σημερινή δήλωσή του.

Όταν ρωτήθηκε αν έχει επιπλέον στοιχεία, πέρα από αυτά που περιέχονται στην έκθεση, ώστε να τα καταθέσει στο Κογκρέσο, όταν κληθεί να καταθέσει, δήλωσε ότι θα πει μόνο όσα περιλαμβάνονται στην έρευνα.

«Αυτό είναι το συμπέρασμα της δουλειάς μας και δεν πρόκειται να ασχοληθώ με άλλα συμπεράσματα ή υποθέσεις», είπε.

Τα λεγόμενα του ειδικού εισαγγελέα, ειδικά όσον αφορά τον Ντόναλντ Τραμπ, έρχονται σε πλήρη σύγκρουση με την κατάθεση του υπουργού Δικαιοσύνης, Ουίλιαμ Μπαρ, ο οποίος κατέθεσε στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι το συμπέρασμα του υπουργείου από τα ευρήματα της έρευνας Μιούλερ ήταν ο πρόεδρος δεν είχε καμία εμπλοκή στο σκάνδαλο.

Η πρώτη αντίδραση από τους Δημοκρατικούς, μετά τη συνέντευξη Τύπου του Ρόμπερτ Μιούλερ, ήταν ιδιαίτερα σκληρή. Η βουλευτής Βαλ Ντέμινγκς, σχολιάζοντας ιδιαίτερα τη φράση ότι «δεν μπορούσαμε καν να διανοηθούμε έναρξη ποινικής έρευνας εις βάρος του προέδρου», έγραψε στο Twitter:

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here