Ο Μιχάλης Μασουράκης στέλεχος του ΣΕΒ ο νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ

 

Ανώτερο στέλεχος του ΣΕΒ ως επικεφαλής οικονομολόγος απο το 2015 έως το τρέχον έτος είναι ο  νέος αντιπρόσωπος της Ελλάδας, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο {ΔΝΤ} κ. Μιχάλης Μασουράκης.

Επίσης  έχει διατελέσει και Ανώτερος Διευθυντής Οικονομικών Μελετών στην Alpha Bank (1996-2015), ενώ έχει εργαστεί ως οικονομολόγος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (1983-1986) και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα ως αναπληρωματικό μέλος στην Νομισματική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1988-1996). Ο κ. Μασουράκης με απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα διαδέχεται, από την 1 η Σεπτεμβρίου 2020, τον κ. Μιχάλη Ψαλιδόπουλο ο οποίος αποχωρεί από τη θέση του μετά από 5 χρόνια θητείας. Ο κ. Ψαλιδόπουλος είχε οριστεί στην θέση του εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ το 2015 με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών θέλουν να ευχαριστήσουν τον κ. Ψαλιδόπουλο για την προσφορά του καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του, “καθώς και για την άψογη συνεργασία τον τελευταίο ένα χρόνο”.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here