Ο Μαρινάκης καλύπτει την αύξηση Μ.Κ.-Έβαλε 4, ακολουθούν άλλα 6 εκατ.

Στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 10.000.000 ευρώ προχώρησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, την οποία θα καλύψει εξ ολοκλήρου ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Βαγγέλης Μαρινάκης. Το πρωί της Δευτέρας (8/6) πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου η Γενική Συνέλευση των Μετόχων, όπου εγκρίθηκε ομόφωνα η αύξηση του Μ.Κ. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσαν οι «ερυθρόλευκοι», στο ταμείο της ΠΑΕ έχει μπει ήδη 4.000.000 ευρώ.

Ο Μαρινάκης έκανε ουσιαστικά πράξη την δέσμευσή του την βραδιά της φιέστας του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όταν κατά τη διάρκεια του γεύματος στο εστιατόριο του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» απευθυνόμενος στους παίκτες και σε στελέχη του συλλόγου, είχε διαψεύσει τις φήμες περί αποχώρησής του από την ομάδα, επισημαίνοντας:

«Ακούγονται πολλά τον τελευταίο καιρό. Γράφτηκε ακόμα ότι θα αποχωρήσω από την ομάδα. Είναι γελασμένοι όμως… Δεν είναι δυνατόν να φύγω από το σπίτι μου, δεν είναι δυνατόν να φύγουν από το ποδόσφαιρο οι άνθρωποι που επενδύουν, που αγαπούν το ποδόσφαιρο, για να μπουν οι λαθραίοι και οι ανύπαρκτοι.

Κάθε μέρα που μπαίνω στο Καραϊσκάκη, στου Ρέντη ή στην ΠΑΕ, θέλω να φτιάξω κάτι καινούργιο. Μετά τα τελευταία κωμικοτραγικά γεγονότα φτιάχτηκα και σας υπόσχομαι άλλα 20 πρωταθλήματα από σήμερα. Έχω δρομολογήσει τα πράγματα για την περαιτέρω ενίσχυση του Ολυμπιακού, το οποίο θα γίνει μέσω μιας μεγάλης αύξησης κεφαλαίου, την οποία και θα καλύψω.

Έχω υλοποιήσει τους στόχους του Ολυμπιακού, όταν ανέλαβα πριν πέντε χρόνια και όπως σας είπα, είμαι έτοιμος να επενδύσω ακόμα περισσότερο για να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας».

Παρόλο λοιπόν την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση στη χώρα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να διαθέσει 10 εκατ. ευρώ, χρήματα που προορίζονται για την ενίσχυση του ρόστερ του Ολυμπιακού, αλλά και την ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής του συλλόγου.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015 και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των Μετόχων, στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην Πλατεία Αλεξάνδρας. Συζητήθηκαν και ελήφθησαν ομοφώνως, μετά από ψηφοφορία, οι κατωτέρω αποφάσεις:

A. H Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά 10.000.000 ευρώ. Η αύξηση αυτή θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Ήδη έχουν εισρεύσει στα ταμεία της ΠΑΕ, στο πλαίσιο της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, κεφάλαια ύψους 4.000.000 ευρώ.

Β. Η δημοσιοποίηση των οικονομικών καταστάσεων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (Δ.Π.Χ.Π.)».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here