Ο Μάικλ Φλιν έτοιμος να «κάψει» τον Τραμπ για τις επαφές με τους Ρώσους

Ο Μάικλ Φλιν, πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δεσμεύτηκε ότι «να συνεργαστεί πλήρως» με τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ που ερευνά την υπόθεση της ανάμιξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, είναι έτοιμος να καταθέσει ότι ο Ντ. Τραμπ «του έδωσε οδηγίες να έρθει σε επαφή με τους Ρώσους».

Σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, ο Μ. Φλιν είχε μιλήσει με υψηλόβαθμα στελέχη του επιτελείου Τραμπ για τις συζητήσεις που είχε με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, Σεργκέι Κίσλιακ, οι οποίες αφορούσαν τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Φέρεται να μίλησε με «υψηλόβαθμο στέλεχος» που βρισκόταν στο θέρετρο του Ντόναλντ Τραμπ, στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας, τον Δεκέμβριο του 2016 και συζήτησαν τι θα έλεγε στον Σ. Κίσλιακ.

Με βάση το κατηγορητήριο, ο Μάικλ Φλιν έλαβε επίσης οδηγίες από κάποιο μέλος του επιτελείου Τραμπ να επικοινωνήσει με αξιωματούχους άλλων χωρών για να επηρεάσει, ώστε να καθυστερήσει ή να μην περάσει, ένα ψήφισμα που επρόκειτο να τεθεί σε ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τον Δεκέμβριο του 2016.

Στο ομοσπονδιακό δικαστήριο όπου παρουσιάστηκε ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας είπε ότι η απόφασή του να συνεργαστεί με τον ειδικό εισαγγελέα ελήφθη επειδή ήταν «προς το συμφέρον της οικογένειάς του και των ΗΠΑ». Αναγνώρισε επίσης ότι οι πράξεις τις οποίες ομολόγησε, ήταν λανθασμένες.

Λευκός Οίκος: Ο Φλιν δεν εμπλέκει τον Τραμπ

Η Προεδρία των ΗΠΑ, από την πλευρά της, διά του δικηγόρου της, Τάι Κομπ, δήλωσε ότι τίποτε από όσα ομολόγησε ο Φλιν δεν εμπλέκει τον Ντ. Τραμπ ή οποιονδήποτε άλλο νυν αξιωματούχο του Λευκού Οίκου σε αξιόποινες πράξεις.

Σημείωσε δε ότι οι ψευδείς αναφορές του πρώην συμβούλου στο FBI ήταν οι ίδιες που οδήγησαν στην απομάκρυνσή του, τον Φεβρουάριο του 2017, από τη θέση του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here