Ο Λεοντής στο ΔΣ της ΕΡΤ – Πέφτουν οι τόνοι με τον Τσακνή

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η εισήγηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, για την τοποθέτηση του Χρήστου Λεοντή και Γ.Θαλασσινού στο ΔΣ της ΕΡΤ.

Ο  κ. Θαλασσινός τόνισε ότι δεν θα υπάρχει αντίφαση μεταξύ ποιότητας και εμπορικότητας στο πρόγραμμα και δήλωσε ότι θα υποστηριχθεί ένα κράμα μοντέρνου και παραδοσιακού ελληνικού προγράμματος, το οποίο και θα προσφέρει δουλειές σε  πολλούς νέους παραγωγούς, μουσικούς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς κλπ.

«Αν δω ότι δεν μπορώ να τα καταφέρω,  θα σας πω από μονος μου  ‘γεια’» είπε κ. Λεοντής.

Οι Λεοντης και Θαλασσινός αποφασίστηκαν ως πρόσωπα  στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και κρίθηκε σκοπιμο να πέσουν οι τόνοι με τον Διονύση Τσακνή που είχε υποβάλει προ διημέρου την παραιτησή του ζητώντας ουσιαστικά περισσότερες αρμοδιότητες.

Σύμφωνα με πληροοφορίες η κυβέρνηση δεν του δινει τις αρμοδιότητες αυτές και έχει επιλέξει ως νεο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ τον νομικό  κ. Βασίλη Κωστόπουλου (που οι σχέσεις του με τον Δ. Τσακνή δεν ειναι οι καλύτρες)  και για τις άλλες δυο θέσεις επέλεξε τους Λεοντή και Θαλασσινο – ο τελευταιος θα αναλάβει καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, έχοντας χρηματίσει διευθυντής στους ραδιοφωνικούς σταθμούς

Ως προς το Δ.Σ. η άλλη κενή θέση θα πληρωθεί από τον Χρήστο Λεοντή.

Ο κ. Λεοντής γεννήθηκε στο Ηράκλειο  Κρήτης το 1940. Το 1957 πήγε στην Αθήνα για να φοιτήσει στο Ωδείο Αθηνών, στην τάξη των θεωρητικών μαθημάτων. Συνέχισε τις  σπουδές του στο Conservatoire National de Musique στο Παρίσι όπου διδάχτηκε Αρμονία, Αντίστιξη και Φούγκα με καθηγητή του τον Allen Weber. Ιδεολογικά ανήκει στην αδογμάτιστη αριστερά, όπως περιγράφι ο ίδιος την τοποθέτησή του

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here