Ο κόσμος πεινάει αλλά 1,8 εκατ. δολάρια πουλήθηκε το σακουλάκι (άνευ σκονης) στο οποίο είχε συλλέξει δείγματα σεληνιακής σκόνης ο Άρμστρονγκ

Τα χρήματα που δαπανώνται για ειδη πολυτελείας ή show και «παιγχνιδια» ή σε δημοπρασίες αποτελούν πάντα μια πρόκληση για όσους δεν έχουν να φάνε, ποσο μάλλον για τους συγγενείς όσων έχουν πεθάνει από κάτι που χρειαζόταν μόλις 2 ευρώ για να αποφευχθεί (π.χ. ένα απλό εμβόλιο)

Ομως οι βίοι σε αυτό τον κόσμο είναι παράλληλοι και δεν συναντώνται σε τομές παρά όταν ξεσηκώνονται οι αδικημένοι -διαφορετικά οι προνομιόχοι  φροντιζουν παντα να τηρούνται οι αποστάσεις και να ισχύει το «η ζωή συνεχίζεται»

Επι του προκειμένου, το σακουλάκι που είχε χρησιμοποιήσει ο αστροναύτης Νιλ Άρμστρονγκ για να συλλέξει τα πρώτα σεληνιακά δείγματα πουλήθηκε χτες έναντι 1,8 εκατ. δολαρίων στον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s.

Το σακουλάκι φέρει ίχνη σεληνιακής σκόνης. Ο νέος ιδιοκτήτης του συμμετείχε στη δημοπρασία τηλεφωνικά, το απέκτησε μέσα σε πέντε λεπτά και το όνομά του δεν έγινε γνωστό. Μέχρι σήμερα ανήκε σε μια δικηγόρο από το Ιλινόις που το είχε αγοράσει το 2015 έναντι μόλις 995 δολαρίων.

Η δημοπρασία συνέπεσε με την 48η επέτειο από την προσσελήνωση του Apollo 11 το 1969 και ο οίκος Sotheby’s εκτιμούσε αρχικά ότι θα μπορούσε να πιάσει ακόμη και 4 εκατομμύρια.

‘Ηταν το μοναδικό αντικείμενο της αποστολής του Apollo 11 που είχε παραμείνει σε χέρια ιδιωτών

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αν ήταν αληθινό το σακουλάκι με σεληνόσκονη δήθεν του «πρώτου ανθρώπου» που πάτησε ποτέ στην σελήνη, θα το πουλούσανε; ή θα έπρεπε υποχρεωτικά ως αστρονομικό κρατικό αντικείμενο της Ν.Α.Σ.Α. να πάει οπωσδήποτε σε ένα από τα πολλά μουσεία της Η.Π.Αμερικής;;! Σας ρωτάω πείτε μου! Εάν είναι έτσι να πουλάμε και τα αρχαία αντικείμενα που έχουμε στα μουσεία να τα βγάζουμε και αυτά σε δημοπρασία! Εις υγείαν των πανηλίθιων κορόϊδων που τα πιστεύουν αυτά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here