Του Αλέξανδρου Ασωνίτη
 
           Συγγραφέα,
          συντονιστή της σχολής σεμιναρίων «Ανοιχτή Τέχνη»,       info@anoixtitexni.gr   www.anoixtitexni.gr
 
 
           Για πολλοστή φορά: εν μέσω της σφαγής στην Γάζα, της αναταραχής στην Μέση Ανατολή, η Ελλάδα έπρεπε να ασχολείται μόνο με την αντιμετώπιση της Τουρκίας, με την ανακήρυξη της ΑΟΖ μας και την στήριξη της ΑΟΖ της Κύπρου. Κι όμως εκείνο που μόνο απασχολεί την ελληνική κομματοκρατία είναι το πώς θα ονομάζονται τα Σκόπια για να μπουν στο Νατο και στην ΕΕ. Για να μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις, μόλις χθες η ηγέτις της ΕΕ Μέρκελ είπε: «το θέμα της ονομασίας της Μακεδονίας είναι δύσκολο… κλπ».
    Εδω και δεκαετίες τα Σκόπια ονομάζονται «πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας». Σχεδόν κανείς, πλην ημών, δεν χρησιμοποίησε το επίσημο όνομά τους. Το ίδιο θα συμβεί με ό,τι ονομασία δεχθούν οι αυθαίρετοι ιδιοκτήτες της Ιστορίας της Ελλάδας, Τσίπρας, Σύριζα, Κοτζιάς. Όπως και να ονομασθούν επίσημα οι Σκοπιανοί, Μακεδονία θα λέγονται, Μακεδόνες οι κάτοικοί τους και Μακεδονική η γλώσσα τους.     
          Πλέον, με την συναίνεση και την υπογραφή της Ελλάδας, οριστικά κι αμετάκλητα, ενώ έπρεπε να ξεκινήσουμε κάθε συζήτηση, μόνο αφού οι Σκοπιανοί παραιτούνταν απ’ το κλοπιμαίο τους όνομα.  
     Και μόλις τελειώσει αυτό το θεματάκι, μόλις πανηγυρίσουμε τον εξευτελισμό μας,  τότε θα μας αναλάβει η Τουρκία υπό το προοδευτικό μειδίαμα του Ζάεφ: άλλωστε η Τουρκία έχει δηλώσει την προτίμησή της κι οι Σκοπιανοί την υποταγή τους στην Τουρκία.
      Είναι ίδιον της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας (δηλαδή εγγενής ανεπάρκεια όλου του δυτικού μεταχριστιανικού πολιτισμού) να μην έχει καμμία ισχύ και λόγο ο λαός, παρά μόνο αν επαναστατήσει. Ο λοιδορούμενος, ό,τι κι αν κάνει, ελληνικός λαός, με δύο ογκώδη συλλαλητήρια, απαίτησε από την κυβέρνηση (αποτελεί μοναδική περίπτωση παγκοσμίως: στρέφεται κατά των συμφερόντων του λαού και του έθνους της σαν να ‘ναι όχι απλώς δικτατορία αλλά κατακτητές -κι ο λαός συσπειρώνεται για να την εμποδίσει) απαίτησε λοιπόν να μην ξεπουλήσει την Μακεδονία.
     Και βέβαια  η κυβέρνηση, με πρωτεργάτη τον Κοτζιά, συνεχίζει απτόητη το ξεπούλημα χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Και πεσμένη στα τέσσερα,  ζητιανεύει το ψευτοόνομά τους να είναι για κάθε χρήση, erga omnes, σε εσωτερικό και εξωτερικό, ζητιανεύει δηλαδή τα πιο πιο αυτονόητα πράγματα, ένα όνομα, απάλειψη αλυτρωτικών (δηλ: ιμπεριαλιστικών) αναφορών κι επιδιώξεων, κλπ.
      Ο λαός  δεν αντιδράει πλέον για το Μακεδονικό, έπιασαν τόπο οι συκοφαντίες, ύβρεις  κλπ ότι είμαστε ρατσιστές φασίστες κλπ, αλλά την ίδια στιγμή δεν υπάρχει κόμμα, φορέας, οργάνωση, που να ζητάει να διακοπούν οι ανόητες διαπραγματεύσεις, δηλαδή τι θα παραχωρήσει η Ελλάδα στους μαρξιστοαναθρεμμένους ικανότατους κλέφτες των Σκοπίων.
      Η ελληνική αριστερά, και μάλιστα το πιο προοδευτικό τμήμα της (το ‘γραψε χθες κι ο σεβαστός πρωθυπουργός: μόνο προοδευτικοί κάνουνε τέτοιες συμφωνίες, όπως η  επικείμενη. προοδευτικό ονομάζουν τον εαυτό τους ποιοι λέτε; οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές!), η ελληνική αριστερά είναι, λοιπόν, έτοιμη να κάνει το καθήκον της.
    Να ξεπουλήσουν την Μακεδονία οι Τσίπρας-Κοτζιάς, όπως οι Καραμανλής-Αβέρωφ την Κύπρο. Οι σημερινοί προοδευτικοί μάλιστα είναι τυχεροί: δεν θα χρειασθούν χούντα, Γλύξμπουργκ Μητσοτάκη για να ολοκληρώσουν το έγκλημα. Θα τα κάνουν όλα μόνοι τους. Ευτυχώς γι’ όλους αυτούς, δυστυχώς για την Ελλάδα, δεν ζει ο Βελουχιώτης.
     Που πρώτη του ενέργεια, μόλις έφτιαξε, μόνος του,  την αντάρτικη ομάδα του, ήταν να επιτεθεί και να εξολοθρεύσει μέχρις ενός κάποιους ιταλοκινούμενους «βλάχους αυτονομιστές». Τα μαύρα σκουφιά που φόραγαν οι μαυροσκούφηδές του, δεν τα ‘χαν πλέξει προλετάριες στα εργοστάσια ανάλγητων ελλήνων καπιταλιστών, ήταν λάφυρα της πρώτης τους νίκης, θα ακολουθούσαν ιταλικά, γερμανικά και βουλγάρικα λάφυρα.
     Με την εμπειρία, ότι καμμία συμφωνία με τα Σκόπια δεν θα τηρηθεί από την πλευρά τους, περιμένουμε το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης. Κα μια ερώτηση: μέχρι τις ανασκαφές στις Αιγές (Βεργίνα)  και την λάρνακα με  το γνωστό  Μακεδονικό  αστέρι, ποια σημαία είχαν;
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here